Αρχική Τελευταία Νέα Ο Δήμος Λεμεσού βραβεύσε το AIMIS για την προσφορά του στο πρόγραμμα...

Ο Δήμος Λεμεσού βραβεύσε το AIMIS για την προσφορά του στο πρόγραμμα των αστέγων της Λεμεσού

Αμερικάνικο Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής AIMIS:

Τιμητική βράβευση για την κοινωνική προσφορά του στο Κέντρο Στήριξης και Επανένταξης “ΣΧΕΔίΑ”

 

Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής ΑΙΜΙS (American Institute of Minimally Invasive Surgery),  βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Λεμεσού, κ. Νίκο Νικολαΐδη για την προσφορά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Στήριξης και Επανένταξης “ΣΧΕΔίΑ” Δήμου Λεμεσού, την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Η ΣΧΕΔίΑ αποτελεί το πρώτο κέντρο παροχής εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού. Λειτουργεί με σκοπό την πολύ-επίπεδη υποστήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της στέγασης κα στελεχώνεται από ειδικούς επαγγελματίες που προσφέρουν τις ακόλουθες υποστηρικτικές υπηρεσίες:

  • Παροχή προσωρινής φροντίδας (ζεστό μπάνιο, σνακ, χώρος ξεκούρασης και προστασίας από ακραίες καιρικές συνθήκες)
  • Τοποθέτηση σε χώρους διανυκτέρευσης
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη
  • Εργασιακή και Στεγαστική Συμβουλευτική
  • Ομαδική συμβουλευτική και εκμάθηση δεξιοτήτων
  • Παρεμβάσεις στο δρόμο (street work) και γραμμή αναφορών

Στόχος του είναι η προσφορά εκείνων των υπηρεσιών – επτά στο σύνολό τους –  για την κοινωνική επανένταξη των ατόμων, την ένταξη τους στην αγορά εργασίας, την απόκτηση δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση του οικογενειακού κλοιού, την απόκτηση μόνιμης στέγης και ότι άλλο θεωρηθεί αναγκαίο για το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Το ΑΙΜΙS, υποστηρίζει προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης, συνδράμει στο έργο φορέων με αναγνωρισμένη κοινωφελή δράση για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και ενισχύει προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και άτομα. Πλέον, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο AIMIS, αποτελεί συνεργάτη του Κέντρου Στήριξης και Επανένταξης ΣΧΕΔίΑ, στο οποίο θα είναι αρωγός σε όλες τις δράσεις του, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Το AIMIS και το ιατρικό προσωπικό του, είναι πάντα δίπλα στον πολίτη-  συνάνθρωπο, συνδράμει και στηρίζει αυτού του είδους αξιόλογα έργα και έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα “ΣΧΕΔίΑ”  και τις ανάγκες του, ευελπιστώντας  ότι η προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στην κοινωνική επανένταξη των συμπολιτών μας οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αστεγίας.