Αρχική Πρόσωπα Ο Γιώργος περιγράφει πως έσωσε το κοριτσάκι στη Λεμεσό: «Σκέφτηκα το κακό...

Ο Γιώργος περιγράφει πως έσωσε το κοριτσάκι στη Λεμεσό: «Σκέφτηκα το κακό που θα συνέβαινε»

Σωτήρια και καθοριστική για τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού αποδείχθηκε η άμεση επέμβαση του εργαζόμενου της ΑΗΚ Γιώργου Γεωργίου. Την περασμένη Κυριακή και ενώ έτρωγε σε εστιατόριο της Λεμεσού με τα παιδιά του, διαπίστωσε τον πνιγμό κοριτσιού σε διπλανό τραπέζι. Ο κύριος Γεωργίου περιέγραψε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση τις κρίσιμες στιγμές για διάσωση του παιδιού.

«Ξαφνικά στο διπλανό τραπέζι αντιλήφθηκα ότι κάτι συμβαίνει. Αναγνώρισα το πρόβλημα και κατάλαβα ότι ήταν θέμα πνιγμού. Πλησίασα το κοριτσάκι ενώ ο πατέρας και η μητέρα το χτυπούσαν στην πλάτη. Είδα ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσει κανονικά. Τότε πήρα από πίσω το μωρό, μεταξύ θώρακα και ομφαλού και με την τρίτη προσπάθεια που έκανα, έβγαλε από το στόμα του ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα.

Ο κύριος Γεωργίου είπε ότι κάθε δύο χρόνια το προσωπικό της ΑΗΚ εκπαιδεύεται σε πρώτες βοήθειες και παρακάθεται σε σχετικές εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού.

Ομολογεί ωστόσο, ότι όταν κατάφερε να διασώσει το κοριτσάκι, ο ίδιος αισθάνθηκε να ανεβαίνουν οι παλμοί του…

«Εκείνη τη στιγμή ήμουν σίγουρος τι μπορούσα να κάνω. Μετά άρχισε η αγωνία και να σηκώνω παλμούς, όταν τα κατάφερα. Εντελώς αυθόρμητα προσπαθείς να βοηθήσεις…»

Δείτε τη συνέντευξη στον Alpha Κύπρου