Αρχική Τελευταία Νέα Ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου Choose4Greece ενεργοποιείται και για τις Βουλευτικές Εκλογές της...

Ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου Choose4Greece ενεργοποιείται και για τις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023

Τηρώντας την παράδοση της τελευταίας δεκαπενταετίας το ερευνητικό εργαστήριο DigiPols της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ερευνητικό κέντρο GESIS-Leibniz Institute for the Social Sciences ξεκίνησε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σύμβουλου ψήφου «Choose4Greece», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.choose4greece.com. Η δημοφιλής πλατφόρμα επανέρχεται και σε αυτές τις κρίσιμες Βουλευτικές Εκλογές μετά από τις προηγούμενες καταγραφές της το 2012, το 2014, το 2015 και το 2019.

Ποιο κόμμα μοιράζεται αλήθεια τις περισσότερες από τις απόψεις μας για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, την άμβλωση, την απαγόρευση συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, τον ρόλο των Ανεξάρτητων Αρχών, την πανεπιστημιακή αστυνομία ή την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια; Μήπως είναι ώρα να μάθουμε ποιος λέει τι; Μήπως είναι ώρα να σκεφτούμε τι θέλουμε εμείς οι ίδιοι;

Το Choose4Greece έρχεται να διευκολύνει τους χιλιάδες εκείνους ψηφοφόρους που ασφυκτιούν από τις συνθήκες ακραίας και ανούσιας επικοινωνιακής πόλωσης και σκέφτονται σοβαρά να μείνουν μακριά από τις κάλπες, παρέχοντάς τους πληροφορίες για τις θέσεις των κομμάτων και έναν απλό αλγόριθμο για τον εντοπισμό της εγγύτητας του κάθε κόμματος με τις προσωπικές μας θέσεις.

Απαντώντας σε 22 ερωτήσεις, που αναφέρονται σε κρίσιμα σημεία της δημόσιας πολιτικής συζήτησης και στις οποίες τα κόμματα έχουν διαφορετική θέση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν τα ποσοστά συσχέτισης των θέσεων τους με τις αντίστοιχες θέσεις των κομμάτων. Οι θέσεις των κομμάτων έχουν κωδικοποιηθεί από εξειδικευμένους ερευνητές στον τομέα του πολιτικού ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται και σε οπτικά γραφήματα που αναπαριστούν την εγγύτητα των θέσεων των συμμετεχόντων με εκείνες των κομμάτων, τα ποσοστά συνάφειας με τα κόμματα, με άλλους χρήστες που έχουν παρόμοιες απόψεις, αλλά και την τοποθέτησή τους στον πολιτικό χάρτη σε συνδυασμό με τα κόμματα.

Η εφαρμογή Choose4Greece είναι ένα αμιγώς ακαδημαϊκό έργο και δε συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα, κίνημα ή επιχειρηματικό φορέα. Η πρωτοβουλία είναι μη κερδοσκοπική και τα δεδομένα θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά σε ακαδημαϊκές έρευνες και αναλύσεις. Οι απαντήσεις των χρηστών είναι ανώνυμες και τα γενικά δημογραφικά στοιχεία που ζητούνται θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.

Το Choose4Greece δεν προτρέπει τους χρήστες να αλλάξουν την εκλογική τους προτίμηση ή να τους επηρεάσει στην πορεία της διαμόρφωσης της εκλογικής τους επιλογής. Αντίθετα η εφαρμογή προσφέρει μια σημαντική πολιτική πληροφορία, με σκοπό τη διασαφήνιση των πολιτικών θέσεων των κομμάτων ενόψει των εκλογών.

Σας καλούμε να επισκεφτείτε το www.choose4greece.com και να μοιραστείτε εκπλήξεις και απορίες με τους δικούς σας ανθρώπους. Οι εκλογές θέλουν κουβέντα. Και η ομάδα του Choose4Greece, με εμπειρία δεκαπέντε και πλέον χρόνων στη δημιουργία, στη διαχείριση και στην τεχνική εξέλιξη ηλεκτρονικών συμβούλων ψήφου σε ακαδημαϊκό επίπεδο, παρέχει από σήμερα ένα εξαιρετικό εργαλείο υποβοήθησης της διαδικασίας λήψης της εκλογικής μας απόφασης.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Choose4Greece είναι: https://choose4greece.com/

Η σελίδα του Choose4Cyprus στο Facebook είναι:

https://www.facebook.com/Choose4Greece

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους επιστημονικά υπεύθυνους του Choose4Greece:

Αναπληρωτή Καθηγητή Γιάννη Κωνσταντινίδη, [email protected]
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βίκυ Τρίγκα, [email protected]