Αρχική Τελευταία Νέα Ο Παύλος Κοντίδης και η Quadcode έδωσαν υποτροφίες σε δύο αθλητές –...

Ο Παύλος Κοντίδης και η Quadcode έδωσαν υποτροφίες σε δύο αθλητές – μαθητές του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού

Ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης και η εταιρεία Quadcode έδωσαν υποτροφίες σε δύο αθλητές – μαθητές, στο πλαίσιο του κοινού τους προγράμματος αθλητικών υποτροφιών. Υπότροφοι για το 2023 είναι δύο ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, η Ευγενία Μαδιά και ο Ερρίκος Καρατζής, αμφότεροι στην κατηγορία Laser, δηλαδή την κατηγορία που αγωνίζεται ο Κοντίδης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση σχετικά με την απονομή των υποτροφιών, ο Παύλος Κοντίδης σημείωσε ότι οι δύο νέοι που επιλέχθηκαν από τον ίδιο και την Quadcode, έχουν πολύ καλή προοπτική και τους ευχήθηκε τα καλύτερα. Στη συνέχεια ο Κύπριος ιστιοπλόος παρέδωσε την επιταγή στους Καρατζή και Μαδιά, ενώ ενημέρωσε ότι θα τους δοθούν και ιστιοπλοϊκά πανιά ως τεχνική υποστήριξη.

Από την πλευρά του, ο Ανώτερος Διευθυντής της Quadcode, Michael Gitsis, αφού εξέφρασε την χαρά του για τη συνεργασία της εταιρείας με τον Παύλο Κοντίδη και συγχάρηκε για την ανάδειξή του ως πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Παίρνοντας τον λόγο η Ευγενία Μαδιά ευχαρίστησε τον Π. Κοντίδη για τη βοήθεια, επισημαίνοντας ότι η ιστιοπλοΐα είναι ένα δύσκολο άθλημα και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια, για να συνδυαστεί και με το σχολείο. «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανεβούμε σε όσο πιο ψηλό επίπεδο μπορούμε για το καλύτερο για εμάς, την Κύπρο, τον Όμιλο και την αγάπη μας γι’ αυτό το άθλημα», σημείωσε. Όνειρό της είναι να διακριθεί σε αγώνες και ακολούθως να γίνει προπονήτρια ιστιοπλοΐας, όπως είπε.

«Να ευχαριστήσω την Quadcode που μας έδωσε αυτή την υποτροφία, τον Παύλο Κοντίδη και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε από την πλευρά του ο Ερρίκος Καρατζής, που εξέφρασε τη σιγουριά ότι η υποτροφία θα τον βοηθήσει ως αθλητή, αλλά και ως μαθητή. «Πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να φτάσω πιο κοντά στον στόχο μου, που είναι να είμαι στο καλύτερο που μπορώ να φτάσω και να φέρω αρκετές διακρίσεις στο εξωτερικό» είπε. Όσον αφορά για τη δυσκολία του αθλήματος, επεσήμανε ότι «η ιστιοπλοΐα είναι ένα δύσκολο άθλημα που συνδυάσει πολλή γυμναστική και πολλές ώρες στη θάλασσα».

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους ο Παύλος Κοντίδης και ο η Quadcode έκαναν δώρο στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού ένα ακόμα ιστιοπλοϊκό πανί της κατηγορίας Laser για να το διαθέσει όπως κρίνει καλύτερα. Στη δική του τοποθέτηση ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Ναυτικού Όμιλου Λεμεσού, εξέφρασε την αισιοδοξία οι Μαδιά και Καρατζής να αποτελέσουν τους μελλοντικούς πρωταθλητές.