Αρχική BusinessNews Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε και για την αποζημίωση των κουρεμένων στη Λαϊκή...

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε και για την αποζημίωση των κουρεμένων στη Λαϊκή σύμφωνα με το ΣΥΚΑΛΑ

Την υπόσχεση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών της Λαϊκής, υπενθυμίζει ο Σύνδεσμος Καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο, όπως αναφέρει, της δέσμευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά του κουρέματος καταθέσεων.
«Μετά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε από την Ευρώπη και μας ανακοίνωσε ότι έπρεπε να γίνει ‘χρήσιμος αντί αρεστός’, δικαιολογώντας το αδικαιολόγητο κούρεμα των αποταμιεύσεων των πολιτών του, προέβη σε διάγγελμα (25 Μαρτίου 2013) όπου με ένα ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ, υποσχέθηκε την αποζημίωση αυτών που έγιναν το ανάχωμα να διασωθεί το κράτος και το χρηματοπιστωτικό σύστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ.

«Μέχρι στιγμής το μόνο που έγινε είναι η παροχή υπηκοότητας στους αλλοδαπούς κουρεμένους. Για τους Κυπρίους καμιά μνεία αποκατάστασης των δεδουλευμένων και φορολογημένων αποταμιεύσεων τους. Φορολόγησαν ακόμα και τα κουρεμένα ποσά!!! (μετά που τα κούρεψαν)», προστίθεται.

Σύμφωνα με τον ΣΥΚΑΛΑ, αντί της έντιμης τήρησης των δεσμεύσεων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι Θεσμοί αλληλοκατηγορούνται, με την Εκτελεστική εξουσία να μέμφεται την προηγούμενη κυβέρνηση, την Βουλή, την Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup, και την Βουλή να μέμφεται τον Πρόεδρο και την Κεντρική τράπεζα. Η Κεντρική Τράπεζα δε, να μας λέει ότι οι αποφάσεις ήταν πολιτικές.

«Και το γαϊτανάκι και η κολοκυθιά να συνεχίζεται. Ακόμα και τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μηδαμινό ποσοστό σαν αρχική αποζημίωση, κατασπαράζονται και εξαφανίζονται και κανένας δεν είναι υπόλογος, ούτε και υπάρχουν συνέπειες και επιπτώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ