Αρχική Τελευταία Νέα Ο τιμοκατάλογος για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Ο τιμοκατάλογος για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

YPK1.jpg

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχει ολοκληρώσει νέα έρευνα για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης καταναλωτικών προϊόντων για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας σε Μεγάλες Υπεραγορές, Μικρές Υπεραγορές και Φρουταρίες το οποίο πραγματοποιήθηκε στις14.02.2018.

Η έρευνα αφορά συνολικά 84 σημεία πώλησης: είκοσι δύο (23) Μεγάλες Υπεραγορές, είκοσι έξι (23) Μικρές Υπεραγορές και σαράντα μία (38) Φρουταρίες, που δραστηριοποιούνται στις επαρχίες της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου. 

Το Παρατηρητήριο Τιμών για την Καθαρά Δευτέρα καλύπτει προϊόντα όπως:
1. Χαλβάς
2. Σαλάτες
3. Ελιές
4. Θαλασσινά
5. Αρτοποιητικά προϊόντα 
6. Λαχανικά και Φρούτα
7. Κρασιά
8. Κάρβουνα

Το Παρατηρητήριο περιλαμβάνει επίσης ενδεικτική σύγκριση των τιμών των Μεγάλων Υπεραγορών, σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν την Καθαρά Δευτέρα του 2017 και 2016.

Η δημοσίευση του Παρατηρητηρίου για την Καθαρά Δευτέρα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τον καταναλωτή, ενδυναμώνοντας την ικανότητα του να συγκρίνει τιμές και να προβαίνει στις πιο συμφέρουσες για αυτόν αγορές. Επιπλέον, προσθέτει περισσότερη διαφάνεια στη συνολική εικόνα της αγοράς και συμβάλει στην προαγωγή του ανταγωνισμού.

Τονίζεται ότι οι τιμές που παρουσιάζονται στο Παρατηρητηρίου για την Καθαρά Δευτέρα αφορούν την 14.02.2018, ημερομηνία κατά την οποία έχουν διεξαχθεί οι έλεγχοι για τη λήψη τιμών.

YPK1.jpg

YPK2.jpg

YPK3.jpg

YPK4.jpg

YPK5.jpg

Προηγούμενο άρθροΣυνετρίβη εκπαιδευτικό τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος
Επόμενο άρθροΦρεγάτα του γερμανικού πολεμικού ναυτικού ανοικτά της Λεμεσού