Αρχική Τελευταία Νέα «Οχι» της Ιεράς Συνόδου για «ανταλλαγή με την 7η Ιανουαρίου» της αργίας...

«Οχι» της Ιεράς Συνόδου για «ανταλλαγή με την 7η Ιανουαρίου» της αργίας εορτής Αρχιεπισκόπου

Στην Ιερά Σύνοδο συζητήθηκε σήμερα μεταξύ άλλων το θέμα της κατάργησης αργίας της εορτής του Αρχιεπισκόπου – Εμπαιγμό θεωρεί η Σύνοδος πρόταση για ανταλλαγή της με την 7η Ιανουαρίου, ενώ κάνει λόγο για ικανοποίηση συνδικαλιστικών διεκδικήσεων

 

Ικανοποίηση συνδικαλιστικών διεκδικήσεων βλέπει πίσω από την πρόταση για ανταλλαγή της αργίας της εορτής του Αρχιεπισκόπου με την 7η Ιανουαρίου, η Ιερά Σύνοδος.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου που παρακάθισε σήμερα συζητήθηκε και το θέμα της κατάργησης της αργίας της εορτής του Αρχιεπισκόπου, πρόταση που εισηγήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Όπως ανακοίνωσε η Σύνοδος μετά το πέρας της συνεδρίας «ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο ότι το Υπουργείο Παιδείας τον πληροφόρησε ότι έναντι της αργίας της εορτής του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Κύπρου την οποία ζήτησε να καταργηθεί προκειμένου να κερδηθεί διδακτικός χρόνος για τους μαθητές, ετοιμάζεται πρόταση για ανταλλαγή της αργίας αυτής με την 7η Ιανουαρίου».

Η Ιερά Σύνοδος, «θεωρεί ως εμπαιγμό την πρόταση αυτή που καταστρατηγεί το νόημα της προταθείσης κατάργησης μιας θρησκευτικής αργίας. Καλεί ως εκ τούτου όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να κατανοήσουν πως όταν ως κράτος έχουμε τον μικρότερο διδακτικό χρόνο σε όλη την Ευρώπη εκείνο που προέχει είναι η όσον το δυνατόν αρτιότερη κατάρτιση των μαθητών και όχι ικανοποίηση συνδικαλιστικών διεκδικήσεων».

Προηγούμενο άρθροΤο δημοφιλές Condé Nast Traveller ξεχώρισε την Κύπρο ως τον ιδανικό χειμερινό προορισμό στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΑρχίζουν κυκλικές διαδρομές λεωφορείων στον Ύψωνα, χαιρετίζει ο Υπ. Μεταφορών