Αρχική Τελευταία Νέα Οδηγοί Προσοχή: Πολλές οδικές εργασίες στη Λεμεσό και Παγκύπρια – Δείτε Αναλυτικά...

Οδηγοί Προσοχή: Πολλές οδικές εργασίες στη Λεμεσό και Παγκύπρια – Δείτε Αναλυτικά τους Δρόμους!

Η ενημέρωση από την Αστυνομία:

 

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 9/5/2022 – 31/10/2022, εκτός Σαββατοκύριακων, θα διεξάγονται εργασίες για εγκατάσταση θυρών έκτακτης ανάγκης στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου από την Αλάμπρα μέχρι τη Γερμασόγεια σε είκοσι (20) σημεία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνουν οι δεξιά λωρίδες κυκλοφορίας προς Λεμεσό και προς Λευκωσία, σε τμήματα μήκους 100μ. περίπου σε κάθε σημείο και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στις διπλανές λωρίδες κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό Κόμβο Ριζοελιάς, την περίοδο 8/8/2022 – 8/9/2022, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:30, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, θα διεξάγονται εργασίες ποτίσματος στα πρανή (συμπεριλαμβανομένων των τριγώνων) από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας των τριγώνων του κυκλικού Κόμβου Ριζοελιάς για μήκος 50μ. περίπου κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Κοφίνου, την περίοδο 8/8/2022 – 8/9/2022,  μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:30, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, θα διεξάγονται εργασίες κλαδέματος στην κεντρική νησίδα από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρικής νησίδας και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 1500μ. περίπου κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Στην επαρχία Λευκωσίας, συγκεκριμένα στη Δευτερά, στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, δρόμος Ανθούπολης – Παλαιχωρίου, από την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 και για περίοδο πέντε (5) μηνών, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου στο σημείο συμβολής της με την οδό Αγίας Μαρίνας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από Ανθούπολη προς Παλαιχώρι και αντίστροφα θα διοχετεύεται μέσω προσωρινού παρακαμπτήριου δρόμου μήκους 300μ περίπου. Η συμβολή της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με την οδό Αγίας Μαρίνας θα είναι κλειστή και οι οδηγοί από Παλαιχώρι προς Δευτερά προτρέπονται να χρησιμοποιούν την προηγούμενη έξοδο προς Ανάγυια – Πάνω Δευτερά.

Στη Λεμεσό, στο πλαίσιο του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου της μείζονος Λεμεσού, από τη Δευτέρα  22/8/2022  μέχρι την Παρασκευή 26/8/2022 θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης οχετών ομβρίων στην οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη παρά τη συμβολή της με την οδό Χριστοφή Εργατούδη. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα ισχύουν οι ακόλουθες τροχαίες διευθετήσεις:

  • Η κάθοδος προς Λεμεσό από τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών προς την οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη θα είναι κλειστή για όλα τα οχήματα και η διακίνηση προς το κέντρο της πόλης θα γίνεται μέσω του παρακαμπτήριου δρόμου και των κυκλικών κόμβων Αγίας Φυλάξεως και Λιμανιού.
  • Η τροχαία διακίνηση στο ανατολικό τμήμα της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, από τη συμβολή της με την οδό Χριστοφή Εργατούδη μέχρι τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού με κατεύθυνση προς κέντρο πόλης, θα είναι εφικτή μόνο με πορεία  επαναστροφής μόνο για οχήματα μικρότερα από 6μ. μήκος, από τη δυτική πλευρά  στο ύψος πριν τη συμβολή της με την οδό Χριστοφή Εργατούδη.
  • Η άνοδος προς τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών στον παρακαμπτήριο δρόμο από την οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη θα επιτρέπεται.

Στη Γερμασόγεια, οι εργασίες κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου Γερμασόγειας συνεχίζονται κανονικά. Από την Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022διεξάγονται οι  κατασκευαστικές εργασίες της επόμενης φάσης του Έργου, η οποία θα έχει διάρκεια 6 μήνες και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανακατασκευή/αναβάθμιση τμήματος του δρόμου της οδού Αγίας Παρασκευής μήκους 400μ. μέχρι το νότιο μέρος του κυκλικού κόμβου Γερμασόγειας, την ανακατασκευή της  οδού Μύλου και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της νέας Λεωφόρου  Μίκη Θεοδωράκη με τις οδούς Αγίας Παρασκευής και Μήλου. Κατά τις κατασκευαστικές εργασίες της φάσης αυτής θα ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές διευθετήσεις:

(α)    Η συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και  Μύλου θα είναι κλειστή και το τμήμα της οδού Αγίας Παρασκευής νότια της οδού Τηλλυρίας θα λειτουργεί προσωρινά ως αδιέξοδος δρόμος. Η διακίνηση από/και προς τη Γερμασόγεια και από/και προς τη Λεμεσό θα γίνεται μέσω του νέου παρακαμπτήριου δρόμου και των συνδέσεων του με την οδό Αγίας Παρασκευής από τις οδούς Ισαβέλλας, Πατρών και Τηλλυρίας. Η πρόσβαση της οδού Αγίας Παρασκευής με κατεύθυνση προς Λεμεσό αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία περί το τέλος Οκτωβρίου 2022.

 (β)   Η οδός Μύλου θα είναι κλειστή και το ανατολικό της τμήμα, από τη συμβολή της με την οδό Ποταμιάς, θα λειτουργεί προσωρινά ως αδιέξοδος δρόμος για την εξυπηρέτηση των εμπορευομένων και των περιοίκων.

(γ)    Η διακίνηση από/προς Μουτταγιάκα θα μπορεί να γίνεται μέσω της οδού Ποταμιάς (ανατολικά) ή μέσω του νέου παρακαμπτήριου δρόμου και της οδού Αγίου Γεωργίου.

Στην οδό Ναυαρίνου, στη Λεμεσό, από τη συμβολή της από τον κυκλικό κόμβο της οδού Ελευθερίας μέχρι τα φώτα τροχαίας της οδού Ειρήνης, επίσης στο πλαίσιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού, από την Πέμπτη 30 Ioυνίου, θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης οχετών ομβρίων. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Επίσης στη Λεμεσό και στην Αμαθούντα, από την Τρίτη, 26 Ιουλίου, θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης οχετών ομβρίων, στην οδό Δωδεκάνησου από τη συμβολή της με την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ιδαλίου. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Τετάρτη, 31 Αυγούστου.

Στην Πάφο, στην περιοχή Γεροσκήπου, από την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, μέχρι και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, ο Συνδετικός δρόμος Β6 – Α6 (Λεμεσός – Πάφος), θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση, λόγω εργασιών κατασκευής κυκλικού κόμβου στην οδό Κινύρα στη Γεροσκήπου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι οδηγοί και οι πεζοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν προσωρινό παρακαμπτήριο δρόμο που έχει κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό.

Στον παλαιό δρόμο Πάφου-Λεμεσού, από την περίοδο 7/2/2022 – 7/9/2022 (για 7 μήνες), στη συμβολή της οδού Ιπποκράτους με τον παλαιό δρόμο Πάφου – Λεμεσού (Λεωφ. Μακαρίου Γ΄), στον Δήμο Γεροσκήπου, θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του δρόμου από το Τμήμα Δημοσίων Έργων Πάφου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι δρόμοι θα παραμείνουν ανοιχτοί και η τροχαία κίνηση προς/από τη Γεροσκήπου θα λειτουργεί σύμφωνα με την προσωρινή οδική σήμανση.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, σε τμήμα του δρόμου λίγο μετά την έξοδο προς Άγιο Θεόδωρο, στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, τη Δευτέρα 22/08/2022, μέχρι και την Τετάρτη, 24/08/2022, μεταξύ των ωρών 08:00 και 17:00, θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης αγωγών νερού, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το τμήμα του δρόμου θα κλείνει τμηματικά ανά λωρίδα κατεύθυνσης, για μήκος 50 μέτρων περίπου και η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνεται με τη χρήση σήμανσης φώτων τροχαίας.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον δρόμο με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση την περίοδο 23/4/2022 – 23/10/2022, στα πλαίσια των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, όλη η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου της Κοινότητας Μαρί. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.