Αρχική Τελευταία Νέα Οι ενστάσεις θα κρίνουν αν ο Παντελής Γεωργίου θα έχει ανθυποψήφιο για...

Οι ενστάσεις θα κρίνουν αν ο Παντελής Γεωργίου θα έχει ανθυποψήφιο για τον Δήμο Δυτικής Λεμεσού

 Υποβλήθηκαν τέσσερεις ενστάσεις

 

Υποβλήθηκαν σήμερα(26/04) στην Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, αναπληρώτρια Έπαρχο Ηλέκτρα Παναγιώτου. τέσσερεις ενστάσεις  σε σχέση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Λεμεσού, Νίκου Σπύρου, ο οποίος στηρίζεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Σύμφωνα με την αναφορά του  γραφείου Εφόρου Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, οι τέσσερις ενστάσεις υποβλήθηκαν μια ώρα πριν την λήξη της προθεσμίας για υποβολή ενστάσεων και αφορούν ζητήματα που προβλέπονται από τον Περί Δήμων Νόμο, ενώ θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν.

Να αναφέρουμε ότι, ο υποψήφιος Νίκος Σπύρου και νυν κοινοτάρχης Λόφου, διεκδικεί την Δημαρχία Δυτικής Λεμεσού με τον νυν Δήμαρχο Ύψωνα, Παντελή Γεωργίου, ο οποίος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Η αιτία των ενστάσεων αφορούν ζητήματα που εμπίπτουν στον Περί Δήμων Νόμο και αμφισβητούνται. Συγκεκριμένα αφορούν δικαιολογητικά που προσκόμισε για την εργασία του σε εταιρεία που εμπίπτει στα δημοτικά όρια του Δήμου Ύψωνα και κατά πόσο δικαιολογούνται, προκειμένου να μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα.

Να σημειώσουμε ότι οι ενστάσεις θα εξεταστούν από την αναπληρώτρια Έπαρχο Λεμεσού, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τον κ. Σπύρου, ενώ αναμένεται να ζητηθεί και η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ αυτές θα κρίνουν αν ο Παντελής Γεωργίου θα έχει ανθυποψήφιο στον Δήμο Δυτικής Λεμεσού.