Αρχική Τελευταία Νέα Οι εταιρείες αυξάνουν αντί να μειώνουν τις τιμές των καυσίμων λέει η...

Οι εταιρείες αυξάνουν αντί να μειώνουν τις τιμές των καυσίμων λέει η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών

Στην ύπαρξη καρτέλ στις τιμές των καυσίμων επιμένει η Παγκύπρια Ένωση Προστασίας Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, η οποία επικρίνει τις εταιρείες πετρελαιοειδών ότι προέβησαν σε νέες αυξήσεις στις τιμές την ώρα που έπρεπε να τις μειώνουν.
 
Παράλληλα η Ένωση στρέφει τα πυρά της προς το κράτος, το οποίο «είναι το μοναδικό χωρίς αμφισβήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», όπου δεν προστατεύονται οι καταναλωτές.
 
Με ανακοίνωση, η Ένωση επικρίνει τις εταιρείες ότι εδώ και μια βδομάδα μετά την επίθεση στη Σαουδική Αραβία και ενώ οι τιμές έχουν μειωθεί «το καρτέλ δεν πτοήθηκε και δεν ξέχασε αυτό που πάντα κάνει, δηλαδή να κτίσει ξανά, άλλο ένα λιθαράκι προς τα πάνω για να έχει, όταν αποφασίσει να μειώσει» και επέβαλε νέες αυξήσεις τη στιγμή ακριβώς που θα έπρεπε να αρχίσει να μειώνει.
 
«Τα βλέπει κανείς αυτά; Η υπηρεσία του αρμόδιου Υπουργείου, που καλά ακριβοπληρώνεται από τους φόρους των πολιτών-καταναλωτών, που δυστυχώς της έδωσαν το ρόλο να ενεργεί σαν πιστός ’εκπρόσωπος’  Τύπου των εταιρειών, έβγαλε ανακοίνωση ανακοινώνοντας τις νέες αυξημένες λιανικές τιμές προς τους καταναλωτές. Οι εταιρείες δεν μιλούν, μιλά το Υπουργείο. Αυτό είναι το κράτος μας», καταλήγει η Ένωση.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ