Αρχική Τελευταία Νέα Οι κατεχόμενες κοινότητες θα εκπροσωπούνται στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου

Οι κατεχόμενες κοινότητες θα εκπροσωπούνται στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου

Βρέθηκε λύση για την πραγματοποίηση του πάγιου αιτήματος της Ένωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων, αναφορικά με τη συμμετοχή της στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Όπως δήλωσε ο κ. Χάσικος, μετά από σύσκεψη στο Υπουργείο με εκπροσώπους των Ενώσεων Κατεχόμενων Κοινοτήτων Λευκωσίας, Αμμοχώστου και Κερύνειας «θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των κατεχομένων κοινοτήτων στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου» με παράλληλη αύξηση των μελών του Συμβουλίου.

Συμπλήρωσε ότι αυτό προϋποθέτει αλλαγή καταστατικού, ώστε να μετέχουν στο Συμβούλιο τρεις εκπρόσωποι από τις κατεχόμενες κοινότητες της Επαρχίας Κερύνειας, δύο εκπρόσωποι από τις κατεχόμενες κοινότητες της Επαρχίας Λευκωσίας και ένας από τις κατεχόμενες κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου.

«Αυτό θα διασφαλίσει ενότητα ουσιαστικά μεταξύ των κοινοταρχών» είπε ο κ. Χάσικος, προσθέτοντας ότι έτσι θα μπορούν να μεταφέρουν τα θέματα που τους απασχολούν στην Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, προς επίλυση με τη βοήθεια του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ερωτηθείς για την τροποποίηση του καταστατικού, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «είναι συμφωνημένη» με την Ένωση Κοινοτήτων και διαβιβάστηκε στα μέλη της Ένωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων, που επίσης συμφώνησαν.

Ο κ. Χάσικος είπε ότι κατά τη σύσκεψη τέθηκαν και άλλα ζητήματα από τους εκπροσώπους των κατεχομένων κοινοτήτων με τον Υπουργό να ζητά «υπομονή, να δούμε πως θα προχωρήσει το Κυπριακό».

Πηγή: ΚΥΠΕ