Αρχική Τελευταία Νέα Οι Προεδρικές εκλογές έγιναν άρμα – Στο «ρινγκ» Χριστοδουλίδης, Αβέρωφ, Μαυρογιάννης

Οι Προεδρικές εκλογές έγιναν άρμα – Στο «ρινγκ» Χριστοδουλίδης, Αβέρωφ, Μαυρογιάννης

Η μάχη των προεδρικών εκλογών, οι αργοί ρυθμοί εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου και η πρωτοκαθεδρία της Λεμεσού ανάμεσα στις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου, θα αποτελέσουν τα θέματα τριών σατιρικών αρμάτων του Δήμου Λεμεσού, που θα κάνουν την εμφάνιση τους στην αυριανή μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Το ΚΥΠΕ βρέθηκε στις αποθήκες του Δήμου Λεμεσού, όπου τα άρματα και οι φιγούρες βρίσκονται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και ενημερώθηκε για τις φετινές προτάσεις της δημοτικής αρχής, η οποία προσδοκεί να αναβιώσει και να ενδυναμώσει την παρουσία σατιρικών καρναβαλίστικων αρμάτων.

Σε ρινγκ πυγμαχίας μεταμορφώνεται ένα από τα άρματα, υπό τον τίτλο «Σασμός…Πολιτικός», με φιγούρες των τριών βασικών υποψήφιων για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Στο συγκεκριμένο άρμα σατιρίζουμε το πολιτικό ρινγκ που ζήσαμε σε αυτό το μεγάλο προεκλογικό διάστημα, με τους τρεις βασικούς υποψηφίους να δίνουν μεγάλες μάχες», δήλωσε ο σκηνογράφος και διευθυντής του σκηνογραφικού εργαστηρίου Studio8, Ανδρέας Μαυρογένης, ο οποίος επιμελήθηκε την όλη κατασκευή.

Οι χαμογελαστές φιγούρες των τριών διεκδικητών της προεδρίας, με πολύχρωμη αθλητική ενδυμασία και γάντια του μποξ, φέρουν μαυρισμένα μάτια, εκδορές και μώλωπες στο πρόσωπο, ενώ ο νικητής της εκλογικής μάχης, Νίκος Χριστοδουλίδης, παρουσιάζεται με στέμμα και τον αριθμό 1 αναγραμμένο στη φανέλα του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης φέρει ένα αστέρι και ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον αριθμό 3.

Το δεύτερο σατιρικό άρμα του Δήμου Λεμεσού, επίσης μια κατασκευή του σκηνογραφικού εργαστηρίου Studio8, διακωμωδεί το κεφάλαιο «φυσικό αέριο» και τις χρονοβόρες διαδικασίες εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου της Κυπριακής ΑΟΖ. Μια χελώνα με πολύχρωμα μαλλιά και καπέλο μεταφέρει το φυσικό αέριο σε έναν κύλινδρο, ενώ στο άρμα αναγράφεται ειρωνικά «Express Παράδοση».

Το σατιρικό άρμα αποτελεί παράδοση για το Λεμεσιανό Καρναβάλι και δεν μπορεί να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις του Δήμου, δηλώνει ο κ. Μαυρογένης, προσθέτοντας πως, μετά από μια δύσκολη περίοδο με την πανδημία και δυο χρόνια χωρίς μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, «ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο και το χρώμα».

Η εταιρεία Σκηνοτεχνική ανέλαβε το τρίτο σατιρικό άρμα του Δήμου Λεμεσού, στο οποίο η Λεμεσός φέρει τη μορφή του κεφαλιού μιας βασίλισσας που φοράει μάσκα, ενώ στα μακριά ξανθά της μαλλιά υπάρχουν ψείρες, η κάθε μια από τις οποίες φέρει το όνομα των υπόλοιπων πόλεων του νησιού.

Την αυριανή μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, που θα ξεκινήσει στη μια το μεσημέρι από τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου και θα καταλήξει στα φώτα τροχαίας Πολεμιδιών, θα εμπλουτίσουν και άλλα σατιρικά άρματα που κατασκευάστηκαν για λογαριασμό ομάδων καρναβαλιστών.