Αρχική Τελευταία Νέα Οι συνταξιούχοι στη Λεμεσό αντιδρούν και διαμαρτύρονται για την ακρίβεια

Οι συνταξιούχοι στη Λεμεσό αντιδρούν και διαμαρτύρονται για την ακρίβεια

Έντονη αντίδραση από τους συνταξιούχους για την μη λήψη μέτρων από μέρους της κυβέρνησης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία δεν έχει σταματημό και επηρεάζει αρνητικά το βιοτικό τους επίπεδο, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Σε συνελεύσεις της ΕΚΥΣΥ στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Ζακάκι και στο Τραχώνι οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν από τον Γ.Γ. της Ένωσης και τον Επαρχιακό Γραμματέα για τη δράση της Οργάνωσής τους για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων.

Επίσης έντονη ήταν η απαίτηση τους για κατάργηση του άδικου πέναλτι-μείωση των συντάξεων 12% που επηρεάζει αρνητικά τους συνταξιούχους 63 χρονών, ενώ ζητούν τροποποίηση της νομοθεσίας για να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι άντρες χήροι και αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, όπως είναι η αύξηση του κόστους στα φάρμακα κ.α.

Η ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ:

Πετυχημένες Συνελεύσεις των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκαν στο Ζακάκι και στο Τραχώνι στη Λεμεσό στις 30 Μαΐου .
Ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν από τον Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ και τον Επαρχιακό Γραμματέα για τη δράση της Οργάνωσής τους για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων.

Στη συνέλευση οι συνταξιούχοι αντέδρασαν έντονα για την μη λήψη μέτρων από μέρους της κυβέρνησης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία δεν έχει σταματημό και επηρεάζει αρνητικά το βιοτικό τους επίπεδο, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων. Κάλεσαν την κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση, να λάβει υπόψη τις απαιτήσεις της ΕΚΥΣΥ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Επίσης έντονη ήταν η απαίτηση τους για κατάργηση του άδικου πέναλτι-μείωση των συντάξεων 12% που επηρεάζει αρνητικά τους συνταξιούχους 63 χρονών . Επίσης ζητούν τροποποίηση της νομοθεσίας για να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι άντρες χήροι και αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, όπως είναι η αύξηση του κόστους στα φάρμακα κ.α.

ΠΗΓΗ dialogos.com.cy