Αρχική BusinessNews Οι Βρετανοί θέλουν τον ήλιο και την θάλασσα της Κύπρου

Οι Βρετανοί θέλουν τον ήλιο και την θάλασσα της Κύπρου

Συνολικά στην έρευνα αναφέρθηκαν 23 χώρες ως οι πιο επιθυμητοί προορισμοί για τους Βρετανούς φέτος.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Γερμανία, Αυστραλία και Τουρκία.

Η έρευνα του ABTA έγινε την περασμένη εβδομάδα ενόψει του λεγόμενου «Σαββάτου της ηλιοφάνειας», δηλαδή του πρώτου Σαββάτου του έτους κατά το οποίο συνήθως υπάρχει απότομη αύξηση κρατήσεων για το καλοκαίρι λόγω της μελαγχολίας της παρέλευσης των εορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες, φέτος αναμενόταν ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση κρατήσεων, καθώς οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν ένα κλίμα δυσαρέσκειας στη χώρα τους, με απεργίες και συνεχείς αναφορές δυσχερειών λόγω της ακρίβειας.

Όπως λένε, παρά τα οικονομικά προβλήματα όποιος μπορεί να πληρώσει για διακοπές στο εξωτερικό θα το κάνει ως προτεραιότητα έναντι άλλων δαπανών για λόγους ψυχολογίας.

Επιπλέον, είναι η πρώτη χρονιά μετά από την πανδημία που μπήκε χωρίς κανέναν περιορισμό για τους Βρετανούς.

Η έρευνα του ABTA έδειξε πως τρεις στους πέντε Βρετανούς σκοπεύουν να πάνε φέτος διακοπές σε άλλη χώρα. Σχεδόν ένας στους τρεις λένε πως θα κλείσουν εισιτήρια και πακέτα νωρίτερα από ό,τι συνήθως σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ABTA Μαρκ Τάνζερ δήλωσε πως «η όρεξη του κόσμου για διακοπές έχει παραμείνει αξιοσημείωτα ανθεκτική παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις στα οικονομικά του, αν και αναμφίβολα υπάρχει μία δυνατή έμφαση στην εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών προσφορών».