Αρχική Τελευταία Νέα Οικισμός Βερεγγάρια: Όλοι στη σειρά να πάρουν το κομμάτι τους – Τι...

Οικισμός Βερεγγάρια: Όλοι στη σειρά να πάρουν το κομμάτι τους – Τι ζητά το ΤΕΠΑΚ και τι οι Δήμοι

Οι σχεδιασμοί για αποξήλωση των κτηριακών εγκαταστάσεων του πρώην στρατιωτικού οικισμού Βερεγγάρια βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, μετά και την ετοιμασία μελέτης που αφορά στην ανάλυση της περιβαλλοντικής πτυχής. Η κατεδάφιση του οικισμού, που βρίσκεται στα Κάτω Πολεμίδια, αναμένεται να υλοποιηθεί σε τρία χρόνια με κόστος €9,5 εκατ.

Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και για αξιοποίηση των τεσσάρων τεμαχίων γης συνολικού εμβαδού 260.000 τ.μ. που βρίσκεται σήμερα ο οικισμός Βερεγγάρια. Τα εν λόγω τεμάχια βρίσκονται στα διαθέσιμα φιλέτα που οι σύμβουλοι της κυβέρνησης ζητούν να πωληθούν. Συγκριμένα προτείνεται η πώληση των τεμαχίων στα €26 εκατ. για διαχωρισμό οικοπέδων.

Τον χώρο θέλει διακαώς και ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών για τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου με πάρκο και άλλες αναπτύξεις.

Επιπλέον το ζητά το ΤΕΠΑΚ για την πλήρη εκμετάλλευση του οικισμού Βερεγγάρια για δημιουργία της Πανεπιστημιούπολης με φοιτητικές εστίες, φοιτητικό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Τα τεμάχια, τα οποία φιλοξενούν τον οικισμό Βερεγγάρια, εμπίπτουν στη ζώνη Κα6 και Αα4 αντίστοιχα, σύμφωνα με το εγκεκριμένο τοπικό σχέδιο Λεμεσού του 2013. Η ζώνη Κα6 χαρακτηρίζεται ως περιοχή με επικρατούσα χρήση την κατοικία και η περιοχή Αα4 ως ζώνη δημοσίων χρήσεων (εκπαίδευση, γραφεία δημόσιου τομέα, στάδια, κτλ.).

Πηγή: “Φ”