Αρχική Τελευταία Νέα ΟΚΥπΥ: Από τις 4 Μαΐου φάρμακα από τα νοσκομεία με ειδικά κουπόνια

ΟΚΥπΥ: Από τις 4 Μαΐου φάρμακα από τα νοσκομεία με ειδικά κουπόνια

O ΟΚΥπΥ ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 4 Μαΐου σε όλα τα νοσηλευτήρια του τίθενται σε εφαρμογή απλοποιημένες διαδικασιές για την προμήθεια φαρμάκων και αναλωσίμων από τα Φαρμακεία των δημοσίων νοσηλευτηρίων, με την έκδοση ειδικών κουπονιών (Vouchers).

Όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωση οι ασθενείς θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προμηθεύονται, εκ των προτέρων, όσα κουπόνια επιθυμούν, ούτως ώστε να μην απαιτείται να επισκέπτονται τα ταμεία των νοσηλευτηρίων κάθε φορά που προμηθεύονται φάρμακα και αναλώσιμα από τα φαρμακεία, μειώνοντας έτσι αισθητά τον χρόνο εξυπηρέτησής τους.

Συγκεκριμένα, στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Αμμοχώστου οι ασθενείς θα μπορούν να προμηθεύονται τα κουπόνια απευθείας από τις εγγραφές των φαρμακείων, ενώ στα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου, Πόλεως Χρυσοχούς, Τροόδους και στο Μακάρειο Νοσοκομείο, θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τις εγγραφές των νοσοκομείων.

Τέλος ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι αξιολογεί συνεχώς τις ανάγκες και στα πλαίσια συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδιασμού προβαίνει στις αναγκαίες ρυθμίσεις ώστε τα δημόσια νοσηλευτήρια να καταστούν πρότυπα κέντρα παροχής υπηρεσιών υγείας.