Αρχική Λεμέσιος Όλα γύρω από το Λιμάνι Λεμεσού έχουν ένα ερωτηματικό; Με μεγαλύτερο ερώτημα,...

Όλα γύρω από το Λιμάνι Λεμεσού έχουν ένα ερωτηματικό; Με μεγαλύτερο ερώτημα, που πήγε η νεα αίθουσα επιβατών;

Πλέον είναι γνωστές οι εξελίξεις στο μέτωπο της ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού Λεμεσού όπως και οι εξελίξεις που τροχιοδρομούνται στο θέμα της βάσης εξυπηρέτησης των εταιρειών που ασχολούνται με την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Κατ’ αρχάς και με αρκετή δυσκολία το κράτος πλέον τροχιοδρομεί την κατασκευή της βάσης στο μοναδικό λιμάνι που θα μπορούσε να το κάνει, στη Λεμεσό, έστω κι΄αν αυτό αγχώνει ακόμη πολλούς εκεί στην πρωτεύουσα εκεί όπου παίρνουν τις αποφάσεις.

Όσον αφορά τώρα το θέμα της ιδιωτικοποίησης η έκπληξη έγινε κατ΄αρχάς με το ότι η COSCO ο Κινεζικός κολοσσός έμεινε στην απ΄έξω. Κι΄εκεί που περιμέναμε να βαδίσουμε κι΄εμείς όπως εξαγγέλθηκε στον δρόμο του μεταξιού, τελικά “το πήρε η Μέρκελ”.

Αυτό δεν αγχώνει, είναι επαγγελματίες, σοβαρή και μεγάλη εταιρεία η Eurogate, διαχειρίζεται αρκετά λιμάνια ιδιαίτερα σε Ευρώπη και Ρωσία, κανένα άλλο στην περιοχή μας και πιστεύουμε ότι θα μας πάρουν στα σοβαρά και θα αναπτύξουν το λιμάνι μας.

Το ερώτημα έρχεται από την άλλη μεριά με τα άλλα δυο συμβόλαια που δόθησαν στους Ντουμπαϊτανούς. Είναι γνωστό ότι Κατάρ και Εμιράτα είναι κατ΄αρχάς χώρες προσκείμενες φιλικά στους Τούρκους. Το ξεπερνώ αυτό και με προβληματίζει η νοοτροπία.

Και μην με πείτε ρατσιστή έχω ζήσει την μισή μου ζωή με κολλητούς Άραβες. Από την μια Γερμανούς κι΄από την άλλη Άραβες είναι σαν να μιλάμε για αμανέ με όπερα. Όμως θα μου πείτε είναι δουλειά, μεγάλη εταιρεία η DP WORLD, μακάρι να πάνε καλά.

Φτάσαμε όμως στο μεγαλύτερο ερωτηματικό. Την περιμέναμε πως και πως. Την νεα αίθουσα επιβατών. Και τώρα το Κυπριακό μας κράτος την ονομάζει σταθμό ειδικού φορτίου. Με αυτό τον όρο παραχωρείται η τρίτη προσφορά του λιμανιού στην DP WORLD.

Τι σημαίνει σταθμός ειδικού φορτίου και που πάει η αίθουσα επιβατών; Και το κυριότερο, πως κι΄ενδιαφέρθηκε η DP WORLD για μια αίθουσα επιβατών μιας και οι πλήρεις εργασίες της  επικεντρώνονται στη φύλαξη και στις αγοραπωλησίες εμπορευματοκιβωτίων;

Πολλά λοιπόν τα γιατί και μεγαλύτερο αυτό! Που πήγε η αίθουσα επιβατών;

Ο ΛΕΜΕΣ ιος…