Αρχική ΑΕΛ Ομόνοια και ΑΕΛ για τρίτη φορά θα διασταυρώσουν τα ξίφη για το...

Ομόνοια και ΑΕΛ για τρίτη φορά θα διασταυρώσουν τα ξίφη για το Κύπελλο – Πότε θα γίνει ο τελικός

Ορατό το ενδεχόμενο αλλαγής ημερομηνίας του τελικού και διεξαγωγής του, εντός Μαϊου. Μικρή “πράσινη” υπεροχή σε τελικούς, έναντι της ΑΕΛ.

Ομόνοια και ΑΕΛ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε τελικό κυπέλλου Κύπρου για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Αμφότερες «τσέκαραν» εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης το βράδυ της Τετάρτης (26/4) και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο που ταυτόχρονα θα σημαίνει και συμμετοχή στο Κόνφερενς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Δύο βαριά ονόματα του κυπριακού ποδοσφαίρου, με μικρή μεταξύ τους προϊστορία σε τελικούς, πράσινη υπεροχή με δύο κατακτήσεις, την περίοδο 1987-88, με 2-1 στο Τσίρειο και το 2012, χρονιά στην οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια η ΑΕΛ με 1-0 στο ΓΣΠ. Η ΚΟΠ όρισε τον τελικό για το Σάββατο 3 Ιουνίου, λογικά στο ΓΣΠ,όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αλλαγής ημερομηνίας στη διεξαγωγή του αγώνα. Στο τραπέζι θα πέσει το σενάριο διεξαγωγής του τελικού μέσα στον Μάιο, ώστε να αποφευχθεί το ζήτημα που θέτει ο ΠΑΣΠ με τα συμβόλαια των παικτών που εκπνέουν στις 31 Μαΐου. Λίαν συντόμως θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Πάντως, στο σενάριο διεξαγωγής του τελικού μέσα στον Μάιο, συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να οριστεί μία Τετάρτη εκ των 17, 24 ή 31 του μήνα.

Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός της Πάφου από το κύπελλο εξανέμισε και τις λιγοστές πιθανότητες για να αποδειχθεί προνομιούχα η 4η θέση του πρωταθλήματος.