Αρχική Λεμέσιος Με όραμα και σχέδιο για «Μία πόλη για όλους». Του Γιάννη Αρμεύτη

Με όραμα και σχέδιο για «Μία πόλη για όλους». Του Γιάννη Αρμεύτη

Στόχος μας να αλλάξουμε τη Λεμεσό των δύο ταχυτήτων

 

Γράφει: Γιάννης Αρμεύτης*

 

Πάντοτε πίστευα ότι ζούμε σε μια πόλη με μεγάλες δυνατότητες. Με ξεχωριστό χαρακτήρα και ταμπεραμέντο, με προοπτική και δυναμική σε όλα τα επίπεδα. Μια πόλη που αποτελείται από ανθρώπους δημιουργικούς και περήφανους.

Πυξίδα της δράσης μας τα τελευταία χρόνια ήταν η θετική ατζέντα και η αντίληψη ότι η πολιτική μπορεί να είναι αλλιώς απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει. Μακριά από λαϊκισμούς, άγονες αντιπαραθέσεις και άκαμπτες προσεγγίσεις. Με ξεκάθαρο προσανατολισμό, θέσεις και προτάσεις. Με τεχνοκρατική επάρκεια, μα προπαντός με ανοικτά μυαλά: Να ακούμε, να μαθαίνουμε, να αξιοποιούμε κάθε καλή ιδέα. Σ’ αυτό ακριβώς το μοτίβο συνεχίζουμε και διεκδικούμε την ψήφο των Λεμεσιανών στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές. Με ένα όραμα απλό, συγκεκριμένο και ρεαλιστικό. Ποιο είναι αυτό το όραμα;

«Μία πόλη για όλους»

  • Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, με πρωταγωνιστικό ρόλο.
  • Μια πόλη χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση, πεντακάθαρη και πράσινη.
  • Δημιουργική και δραστήρια, με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα ξανά, με σύγχρονους χώρους άθλησης, μοντέρνες υποδομές και ζωντανό κέντρο.
  • Μια πόλη με προσιτή στέγη, βιώσιμη και προσβάσιμη.
  • Θέλουμε να αλλάξουμε τη Λεμεσό των «δύο ταχυτήτων», επιδιώκοντας αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής σε όλη την επικράτεια της πόλης.

Θέλουμε «Μία πόλη για όλους». Μια πόλη ανοιχτή και συμπεριληπτική. Μακριά από ακραίες ανισότητες, με τους δημότες να συμβιώνουν αρμονικά απολαμβάνοντας τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες. Μια πόλη για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Για τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους και τους επιχειρηματίες. Για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Για όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης: ανθρώπους του πολιτισμού, αθλητές, επιστήμονες, επαγγελματίες, ανθρώπους του μόχθου, άτομα τρίτης ηλικίας, νέες και νέους, οικογένειες και παιδιά.

Κοινωνικό Συμβόλαιο

Την πρότασή μας για τη Λεμεσό την έχουμε ήδη διαμορφώσει. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και με το οποίο διεκδικούμε την ολική επαναφορά της. Ένα πρόγραμμα που τις επόμενες βδομάδες θα παρουσιαστεί λεπτομερώς και θα αποτελεί το κοινωνικό μας συμβόλαιο με τους δημότες.

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό πάνω στον οποίο εργαζόμαστε μαζί με δεκάδες συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια, που εδράζεται στις αρχές της χρηστής διοίκησης και αναπτύσσεται με σύγχρονα εργαλεία. Ένα σχέδιο που διαμορφώσαμε μαζί με νέους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες και ενεργούς πολίτες.

Περιλαμβάνει θεματικές ενότητες, μεταξύ άλλων, για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, τα θέματα καθαριότητας και δημόσιας υγείας, την πολιτιστική ένδεια, το μοντέλο ανάπτυξης, τις συνοικίες και την κοινωνία της πόλης, τον αθλητισμό, την Παιδεία και τη νεολαία, τα ευρωπαϊκά προγράμματα τον προγραμματισμό και τη διακυβέρνηση.

Δήμος αλληλεγγύης, δυναμικός και δραστήριος

Ο Δήμος Λεμεσού, θα είναι ο φορέας υλοποίησης αυτού του οράματος. Χρειαζόμαστε έναν Δήμο δυναμικό και δραστήριο. Αποτελεσματικό, διεκδικητικό στην άντληση κονδυλίων και οικονομικά νοικοκυρεμένο. Θέλουμε έναν Δήμο αλληλεγγύης. Με προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, κοινωνικά ευαίσθητο και ανθρώπινο, που να αγκαλιάζει τους δημότες του και να έχει τις πόρτες του ανοικτές  Έχουμε ανάγκη έναν Δήμο που να εξυπηρετεί με ταχύτητα τους δημότες του. Προπαντός, χρειαζόμαστε έναν Δήμο που να ξεκινά και τελειώνει έγκαιρα τα έργα που αναλαμβάνει.

Σύνθεση απόψεων

Η δική μας πορεία μέχρι τις εκλογές περιλαμβάνει ειλικρινή διάλογο, σύνθεση απόψεων, παρουσίαση θέσεων και προτάσεων. Για όλους τους δημότες, για ολόκληρη την πόλη. Αυτή η διαβούλευση δεν θα σταματήσει, διότι αποτελεί και την ουσία της πρότασής μας. Το Σχέδιο μας, θέλουμε να το εμπλουτίζουμε συνεχώς. Τα πράγματα δεν είναι στατικά. Αλλάζουν, και μαζί τους αλλάζουν οι ανάγκες των δημοτών και της πόλης μας.

*Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού