Αρχική Από το Παρελθόν Όταν τα logistics της ΚΕΟ γίνονταν με κάρο και άλογο – Ιστορική...

Όταν τα logistics της ΚΕΟ γίνονταν με κάρο και άλογο – Ιστορική φωτογραφία πριν καν δημιουργηθεί η μπύρα

Σε μακρινές δεκαετίες, στα βάθη του περασμένου αιώνα παραπέμπει μια φωτογραφία που εντόπισε αναγνώστης του InBusinessNews από το διαδίκτυο. Στη φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ παρουσιάζεται ένα κάρο που σύρεται από άλογο και μεταφέρει προϊόντα της ΚΕΟ.

Με εξόχως παραστατικό τρόπο το φωτογραφικό ντοκουμέντο παρουσιάζει ποιος ήταν ο πρόδρομος των σημερινών logistics, δηλαδή της γραμμής αποθήκευσης και διανομής, που βεβαίως απέχει πολύ από τα σημερινά μέσα απόρροια της μεγάλης τεχνολογικής προόδου.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η ημερομηνία που λήφθηκε το εν λόγω στιγμιότυπο είναι άγνωστη, ωστόσο, μπορεί να γίνει κάποια εκτίμηση τοποθετώντας τη φωτογραφία στις δεκαετίες μεταξύ του 1927 έως τα τέλη του 1940.

Η εκτίμηση γίνεται διότι η ΚΕΟ δημιουργήθηκε το 1927, ωστόσο, ζυθοποιείο δημιούργησε το 1951. Πέραν των άνωθεν δεδομένων η χρήση κάρου με άλογο, αλλά και η ποιότητα της φωτογραφίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το στιγμιότυπο αφορά κάποια στιγμή μεταξύ 1927 και 1950.

Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, η τεχνολογία πλέον διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και στο εμπόριο, ωστόσο, τρία γράμματα εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς στο κυπριακό εμπόριο, όπως βεβαίως και στο εξωτερικό πλέον. Η ΚΕΟ έχει αναπτυχθεί, έχει καθιερωθεί και καταγράφει σήμερα σημαντική παρουσία εντός συνόρων αλλά και αξιόλογη πορεία σε άλλες χώρες μέσω εξαγωγών.

ΠΗΓΗ: inbusiness…