Αρχική Τελευταία Νέα Παγκύπρια στάση εργασίας των υπαλλήλων στα δημόσια φαρμακεία

Παγκύπρια στάση εργασίας των υπαλλήλων στα δημόσια φαρμακεία

Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν στις δέκα το πρωί τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου των Φαρμακοποιών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη απόφασης για δυναμικά μέτρα είναι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση οι εξής:

Η συνεχιζόμενη άρνηση ή/και παράλειψη του Υπουργείου Υγείας να ενημερώσει το προσωπικό που απασχολείται στον ΟΚΥπΥ σχετικά με τις επικείμενες δραματικές αλλαγές στην εργασία του δεδομένου του γεγονότος ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2019, 19 φαρμακεία νοσοκομείων και αγροτικών κέντρων σταματούν να εξυπηρετούν εξωτερικούς ασθενείς. Οι φαρμακοποιοί καλούνται να αλλάξουν χώρο εργασίας, να μετακινούνται καθημερινώς σε μεγάλες αποστάσεις και ενδεχομένως να υιοθετήσουν νέα ωράρια εργασίας και καινούριες ευθύνες. Ωστόσο, καμία ενημέρωση και καμία συζήτηση με τους άμεσα εμπλεκόμενους δεν έχει λάβει χώρα. Υπάρχει πλήρης απαξίωση του κλάδου και του επιστημονικού ρόλου μας.

– Ενόψει των αλλαγών αυτών μεγάλος αριθμός συναδέλφων μετακινούνται από τα δημόσια νοσηλευτήρια με αποτέλεσμα να παραμένει στα φαρμακεία των νοσοκομείων πολύ μικρός αριθμός φαρμακοποιών, ο οποίος είναι δυσανάλογος του φόρτου εργασίας και κατ’ επέκταση μη ικανός για τη σωστή εξυπηρέτηση των ασθενών.
– Πολλοί συνάδελφοι θα αναγκάζονται σε καθημερινές μετακινήσεις ακόμα και από την Πάφο προς τη Λευκωσία, προκειμένου να μεταβαίνουν στον καινούριο χώρο εργασίας τους. Κάτι τέτοιο είναι απάνθρωπο και για το λόγο αυτό ζητούμε τη δημιουργία επαρχιακών γραφείων ώστε να επιτελείται η εργασία τους χωρίς να αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά τέτοιες αποστάσεις.
– Καμία αλλαγή στα σχέδια εργασίας των υπαλλήλων της δημόσιας υπηρεσίας δεν θα γίνει αποδεκτή και μάλιστα μονομερώς.
– Επιβάλλεται η κάλυψη των οργανικών μόνιμων θέσεων των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, οι οποίες είναι κενές λόγω αφυπηρετήσεων, καθώς και η προώθηση των προαγωγών των υπαλλήλων του κλάδου.

omegalive.com.cy

Προηγούμενο άρθροΨάχνουν Κύπρια που χάθηκε στο Ντέβον
Επόμενο άρθροΑίτησεις στον Έπαρχο για την οικονομική βοήθεια στο Πισσούρι