Αρχική BusinessNews Παιχνίδια εντυπώσεων με το Γνωμοδοτικό – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κυπριακής...

Παιχνίδια εντυπώσεων με το Γνωμοδοτικό – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών

Αντιπαράθεση για το κατά πόσον τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που διορίστηκαν προ ημερών εκπροσωπούν τους θεσμούς που συμμετέχουν ή τους εαυτούς τους

 

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον διορισμό των μελών του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου όπως αυτή ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προ ημερών, προκαλεί αντιπαραθέσεις και σφοδρές αντιδράσεις.

Με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να κατηγορείται για υποκλοπή του κύρους των θεσμών που παρουσιάζονται να εκπροσωπούνται στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, ενώ κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, τουλάχιστον στην περίπτωση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών κ. Ανδρέας Δημητρίου, με επιστολή του, την περασμένη Τετάρτη, προς τον πρόεδρο του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Αρέστη υποδεικνύει ότι το μέλος της Ακαδημίας κ. Ελένη Μουζάλα, που διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, δεν εκπροσωπεί την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών παρά μόνο τον εαυτό της.

Με τον κ. Δημητρίου να εκφράζει, παράλληλα, στην επιστολή του την έντονη ανησυχία του στο ενδεχόμενο κατάχρησης του ονόματος της Ακαδημίας για τη δικαιολόγηση επιλογών του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

Δείτε την Επιστολή και διαβάστε τη συνέχεια στον Πολίτη ΕΔΩ:

Προηγούμενο άρθροΝέα πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού
Επόμενο άρθροΛεμεσός: Βρέθηκε φλεγόμενο μαξιλάρι κοντά σε δασώση περιοχή – Εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα η Αστυνομία