Πάνω από 15.000 δρομείς -οι 2.000 από το εξωτερικό- έτρεξαν στον Μαραθώνιο Λεμεσού – Οι νικητές

 

Ρεκόρ συμμετοχών και κορυφαίες επιδόσεις

 

Με ρεκόρ συμμετοχών και εξαιρετικές επιδόσεις ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, ο οποίος διεξήχθη το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου 2023. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου υποδέχτηκε πάνω από 15.000 δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο! Ένα αθλητικό γεγονός με κοινωνική διάσταση, αφού και φέτος ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού στήριξε το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

 

Πρώτος στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Ανδρών τερμάτισε ο Βρετανός Μάθιου Μπλάντεν με χρόνο 02:31:12 και ακολούθησαν ο Ισραηλινός Ιγκόρ Βινογκράντοφ (02:33:11) και ο Πολωνός Κριστόφ Γιοαβόρσκι (02:41:56). Στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Γυναικών πρώτη τερμάτισε η Μαρία Σωτηρίου από την Κύπρο (03:05:04), δεύτερη η Καριμά Ουιζγκουρέτ από τη Γαλλία (03:16:02) και τρίτη η Ιρίνα Μασάνοβα από τη Ρωσία (03:20:07).

 

«Περήφανοι για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου»

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, Σπύρος Σπύρου, μίλησε για την τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι για τη μαζική παρουσία του κόσμου στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου. Το ρεκόρ συμμετοχών που είχαμε φέτος μας χαροποιεί, αλλά μας δημιουργεί και περισσότερες ευθύνες για ακόμη καλύτερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον. Όραμά μας είναι ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού να καταστεί ένας από τους πιο δημοφιλείς στην Ευρώπη, αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της επίπεδης διαδρομής και των ιδανικών καιρικών συνθηκών. Επίσης θέλουμε ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού να συνεχίσει να είναι κάτι πέρα από απλή αθλητική διοργάνωση. Να είναι μία γιορτή του εθελοντισμού, του ανθρωπισμού και της προσφοράς. Μεγάλες ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές μας, τον Δήμο Λεμεσού, την ΕΤΑΛ και την ΕΒΕΛ, στις Αρχές της πόλης, στους χορηγούς μας και κυρίως σε όλους τους εθελοντές».

 

«Κάθε χρόνο και καλύτερος ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού»

 

Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης για ακόμη μία χρονιά η ΟΠΑΠ Κύπρου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτρη Αλερτράρη, να δηλώνει: «Η ΟΠΑΠ Κύπρου είναι ο αιμοδότης του κυπριακού αθλητισμού και είμαστε περήφανοι που είμαστε και φέτος χορηγοί στο σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου. Διαπιστώνω με χαρά ότι βελτιώνεται πάρα πολύ η διοργάνωση κάθε χρόνο. Είναι ξεκάθαρο και από τις δηλώσεις που άκουσα από τους ξένους δρομείς ότι οι αθλητές είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση. Χθες ειδικά που ο καιρός πριν την εκκίνηση δεν ήταν καλός ο κόσμος δεν πτοήθηκε και έτρεξε, οι ομάδες ήταν εκεί στον Εταιρικό Μαραθώνιο. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί εκτός από την άμιλλα του αθλητισμού είναι και η άμιλλα της ομάδας, το ομαδικό πνεύμα». Αναφέρθηκε, παράλληλα, στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού: «Ως ΟΠΑΠ Κύπρου δώσαμε την κοινωνική διάσταση στη διοργάνωση με τη στήριξη στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Οι διοργανωτές στήριξαν αυτή την πολύ πετυχημένη προσπάθεια με το Καραϊσκάκειο και πλέον έχουμε ένα αθλητικό γεγονός με κοινωνική διάσταση. Το μήνυμα είναι απλό, αλλά πολύ δυνατό: Δώστε δύο λεπτά από τη ζωή σας για να σώσουμε μία ζωή».

 

Η πολλαπλή δράση της Muskita

 

Χορηγός του Ημιμαραθωνίου Δρόμου και φέτος η Muskita, με την marketing manager της εταιρείας Άννα Μουσκή να στέκεται στη διπλή προσφορά της Muskita: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σ’ αυτή την υπέροχη διοργάνωση και πολύ περήφανοι που τη στηρίζουμε ως χορηγοί στον Ημιμαραθώνιο, αλλά και με την περιβαλλοντική δράση Go Blue που έχει γίνει πλέον θεσμός».

«Εμπειρία μοναδική, εμπειρία υγείας»  

 

Η Pertolina στήριξε και φέτος τον Δρόμο Ενέργειας 10ΚΜ, με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Petrolina Holdings Public Ltd Κωστάκη Λευκαρίτη να δηλώνει: «Είναι μα χαρά που το ΔΣ της Pertolina ομόφωνα αποφασίζει τη χορηγία διαχρονικά στον Μαραθώνιο Λεμεσού, γνωρίζοντας ότι ο Μαραθώνιος Λεμεσού εκτός από φεστιβάλ υγείας και ακραιφνούς αθλητισμού είναι παράλληλα χορηγία και βοήθεια προς το θεάρεστο έργο του Καραϊσκάκειο Ιδρύματος. Συγχαρητήρια στους δρομείς, αλλά και στο κοινό της Κύπρου γενικότερα, και προπάντων προς τους εμπνευστές αυτής της διοργάνωσης».

 

Πάνω από 15.000 δρομείς!

 

Μετά τον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5ΚΜ και τον Andrey & Julia Dashin’s Foundation Δρόμο Νεολαίας που έγιναν το Σάββατο, αυτή την Κυριακή (19/3) έγιναν οι τέσσερις αγωνιστικοί δρόμοι: ο Μαραθώνιος Δρόμος των 42.195 μέτρων, ο Muskita Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21ΚΜ, ο Petrolina 10ΚΜ Δρόμος Ενέργειας και ο Ατομικός Δρόμος 5 ΚΜ.

 

Συνολικά στις έξι διαδρομές έτρεξαν πάνω από 15.000 δρομείς, 2.000 εκ των οποίων προέρχονταν από το εξωτερικό, από 70 διαφορετικές χώρες.

 

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

 

Δήμος Λεμεσού, ΕΤΑΛ και ΕΒΕΛ ήταν οι συνδιοργανωτές του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού. Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης τόνισε: «Ήταν ίσως ο καλύτερος Μαραθώνιος που έγινε ποτέ κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι οι παράγοντες που συναποτελούν τον Μαραθώνιο -Δήμος Λεμεσού, φορείς της πόλης, διοργανώτρια εταιρεία, εθελοντές, χορηγοί με κύριο χορηγό βέβαια την ΟΠΑΠ Κύπρου και φυσικά οι δρομείς- αγκάλιασαν τον Μαραθώνιο με πρωτοφανή αγάπη και πάθος, ώστε να συνεχίσει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθωνίους στον κόσμο. Ο Δήμος Λεμεσού αισθάνεται περήφανος για τον Μαραθώνιο της πόλης».

 

Κοινωνική προσφορά

 

Ο αγώνας στήριξε για έκτη συνεχή χρονιά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, αλλά και μια σειρά από σκοπούς και οργανισμούς μέσω της πλατφόρμας givengain.com, με την οποία έχει συνδεθεί. Μέσω της εφαρμογής αυτής οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να συγκεντρώνουν χρήματα για το φιλανθρωπικό σκοπό που επιθυμούσαν. Εξάλλου η κοινωνική προσφορά του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού είναι αξιοσημείωτη όλα αυτά τα χρόνια, αφού μέσω της διοργάνωσης αναδεικνύεται ο εθελοντισμός και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος (Α)

 

Μάθιου Μπλάντεν Μ. Βρετανία 02:31:12

 

Ιγκόρ Βινογκράντοφ         Ισραήλ           02:32:23

 

Κριστόφ Γιαβόρσκι            Πολωνία       02:41:56

 

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος (Γ)

 

1.Μαρία Σωτηρίου Κύπρος          03:05:04

2.Καριμά Ουιζγκουρέτ     Γαλλία           03:16:02

3.Ιρίνα Μασάνοβα Ρωσία            03:20:07

 

Muskita Ημιμαραθώνιος Δρόμος (Α)

1.Τιμούρ Μπαϊκέεφ          Γεωργία        01:13:53

2.Γιώργος Χαράκης           Κύπρος          01:14:39

3.Κωνσταντίνος Τιμινής   Κύπρος          01:16:12

Muskita Ημιμαραθώνιος Δρόμος (Γ)

1.Σβετλάνα Κορμομπκίνα            Ουκρανία     01:26:38

2.Ελμάς Εβράν        Κύπρος          01:28:45

3.Τζόσι Γουίλερ      Μ. Βρετανία 01:29:50

Petrolina Δρόμος Ενέργειας 10ΚΜ (Α)

1.Όλιβερ Πράιορ    Μ. Βρετανία 00:31:50

2.Ζελ Μπουλένς     Βέλγιο           00:32:00

3.Γιώργος Τοφφή   Κύπρος          00:32:18

Petrolina Δρόμος Ενέργειας 10ΚΜ (Γ)

1.Χριστίνα Κουρρή Κύπρος          00:41:03

2.Ζόζαν Τιμουρβτουρβάν            Κύπρος          00:42:48

3.Κέιτ Ντάουν         Μ. Βρετανία 00:43:26

 

Ατομικός Δρόμος 5ΚΜ (Α)

1.Αντρέας Γκακουμής Μιχάρα Κύπρος          00:15:42

2.Κώστας Αμτζόπουλος   Ελλάδα          00:15:57

3.Ανδρέας Ζένιος   Κύπρος          00:16:05

 

Ατομικός Δρόμος 5ΚΜ (Γ)

1.Μόνα Λίζα Καλιμέρι      Μάλτα           00:18:29

2.Μαρία Παναγιώτου       Κύπρος          00:21:31

3.Ντιάνα Ποντολεάνου    Μολδαβία    00:21:42

Για περισσότερες πληροφορίες:  www.limassolmarathon.com