Αρχική Τελευταία Νέα Πάνω από μισό εκατομμύριο στοίχισαν οι υποβρύχιες έρευνες για τα θύματα του...

Πάνω από μισό εκατομμύριο στοίχισαν οι υποβρύχιες έρευνες για τα θύματα του Μεταξά

Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής βρίσκεται το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για αποδέσμευση κονδυλίου, ώστε να γίνει κατορθωτή η πληρωμή της εταιρείας Brasal Marine Servises, που συνέβαλε στις υποβρύχιες έρευνες για εντοπισμό των θυμάτων του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, στο μεταλλίου του Μιτσερού, στην Κόκκινη Λίμνη και στον Ξυλιάτο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το τελικό κόστος που καλείται το κράτος να πληρώσει ανέρχεται στις 664,490 ευρώ και μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει λάβει το ποσό των 119,142 ευρώ για τις υπηρεσίες της, ποσό που κατέβαλαν Αστυνομία.
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί όταν η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποδεσμεύσει σχετικό κονδύλι.
 
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πληροφόρησε το Υπουργείο Οικονομικών για το συνολικό κόστος των υπηρεσιών της εταιρείας, με σχετική επιστολή που απέστειλε στις 24 Ιουλίου και το Υπουργείο Οικονομικών με τη σειρά του κατέθεσε αίτημα στην Επιτροπή Οικονομικών το αίτημα αποδέσμευσης του σχετικού κονδυλίου στη Βουλή, στις 2 Αυγούστου.