Αρχική Λεμέσιος Παντελής Γεωργίου: «Ναι, θα διεκδικήσω τη Δημαρχία του Δήμου Κουρίου»

Παντελής Γεωργίου: «Ναι, θα διεκδικήσω τη Δημαρχία του Δήμου Κουρίου»

«Έχω ξεκινήσει επαφές με στελέχη από όλους τους κομματικούς χώρους και πολύ σύντομα θα ζητήσω να έχω συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε αυτούς περιλαμβάνεται εννοείται και η ηγεσία του ΑΚΕΛ».

«Η απάντηση στο ερώτημα σας είναι ξεκάθαρα ναι», δηλώνει στο Limassol Today, ο Δήμαρχος Υψωνα, στο ερώτημα κατά πόσο προτίθεται να επαναδιεκδικήσει την δημαρχεία ως ανεξάρτητος υποψήφιος τον ιουνιο του 2024, σημειώνοντας παράλληλα ότι νιώθει ότι έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Γεωργίου, χαρακτηρίζει στο Α’ μέρος της συνέντευξης που παρέθεσε στην ιστοσελίδα Limassol Today, πρόκληση τη δημιουργία και ανάπτυξη του νέου Δήμου Δυτικής Λεμεσού (του Δήμου Κουρίου όπως έχει αποφασίσει το ΣΔΚΥ να ονομαστεί), προσθέτοντας πως για τον ίδιο αποτελεί ευχάριστη πρόκληση αφού στόχος μου είναι η επέκταση όλων όσων δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν στον Ύψωνα να μεταλαμπαδευτούν και στις υπόλοιπες κοινότητες και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν ένα νέο δυνατό σχήμα που να δίνει ευκαιρίες στους πολίτες του για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Επιπρόσθετα ο Παντελής Γεωργίου, αναφέρεται στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2024, και γιατί θα έπρεπε να τρέξουν γρηγορότερα οι διαδικασίες και να ενημερωθούν οι δημότες για τις αλλαγές που θα προκύψουν, ενώ προχωρεί σε ένα μικρό απολογισμό για το έργο που έγινε ως σήμερα.

Αυτούσιο το Α’ μέρος της συνέντευξης του Δημάρχου Ύψωνα:

Καταρχάς, Δήμαρχε, θα επαναδιεκδικήσετε; Έχετε μπει σε διαδικασία συζητήσεων με κόμματα; Λαμβάνοντας υπόψη και το ότι κακοκαρδίσατε το ΑΚΕΛ στις προηγούμενες εκλογές, να αναμένουμε «επανασύνδεση»;

Η απάντηση στο πρώτο σας ερώτημα είναι ξεκάθαρα ναι. Νοιώθω ότι έχω να προσφέρω πολλά ακόμη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η δημιουργία και η ανάπτυξη του νέου Δήμου Δυτικής Λεμεσού (του Δήμου Κουρίου όπως έχει αποφασίσει το ΣΔΚΥ να ονομαστεί) αποτελεί για μένα μια ευχάριστη πρόκληση αφού στόχος μου είναι η επέκταση όλων όσων δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν στον Ύψωνα να μεταλαμπαδευτούν και στις υπόλοιπες κοινότητες και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε ένα νέο δυνατό σχήμα που να δίνει ευκαιρίες στους πολίτες του για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Το 2016 είχα διεκδικήσει τη δημαρχεία του Ύψωνα ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Το ίδιο θα πράξω και τώρα. Σίγουρα οι σημερινές συνθήκες είναι κατά πολύ διαφοροποιημένες από αυτές του 2016 αφού στις επόμενες εκλογές ο κόσμος της δυτικής Λεμεσού θα κληθεί να με αξιολογήσει σύμφωνα με το έργο που έχει ήδη γίνει στον Ύψωνα και να πάρει την σχετική απόφαση για το τι θα ψηφίσει.

Έχω ξεκινήσει επαφές με στελέχη από όλους τους κομματικούς χώρους και πολύ σύντομα θα ζητήσω να έχω συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε αυτούς περιλαμβάνεται εννοείται και η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Όπως και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση έτσι και τώρα, θα διαμορφώσω το πρόγραμμα μου σύμφωνα με τα όσα θα προκύψουν από την διαβούλευση που θα γίνει με τα οργανωμένα σύνολα, τους τοπικούς παράγοντες αλλά και τον απλό κόσμο και στη βάση αυτού θα πορευθούμε στις επικείμενες εκλογές. Όσα κόμματα νοιώθουν ότι στην βάση του προγράμματος μας, της προηγούμενης μας πορείας αλλά και των όσων αντιπροσωπεύω ως άτομο μπορούν να πορευθούν μαζί μας στην πορεία για τις εκλογές τότε είναι ευπρόσδεκτοι για να προσπαθήσουμε να γράψουμε μια νέα ιστορία για την πορεία της δυτικής Λεμεσού τα επόμενα χρόνια…

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο Limassol Today ΕΔΩ: