Αρχική ΑΕΛ Δεν παραιτείται ο Παπαθεοδώρου γιατί «έχουν κι άλλοι ευθύνη για την οπαδική...

Δεν παραιτείται ο Παπαθεοδώρου γιατί «έχουν κι άλλοι ευθύνη για την οπαδική βία»

«Ο σκοπός μου είναι να βελτιώσω την Αστυνομία, δεν έχω σκεφτεί την παραίτηση μου.»

 

Έτσι απάντησε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου σε ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο διάσκεψης αναφορικά με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο στάδιο «ΑλφαΜέγα» που οδήγησαν σε μη έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Απόλλωνα-ΑΕΛ.

Ο κύριος Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι η Αστυνομία δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επιτήρηση των σταδίων και την ασφαλή διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, κάτι που έχει υποδείξει όπως είπε, σε πολλές συσκέψεις με άλλα αρμόδια Υπουργεία, τμήματα και υπηρεσίες.

Αφού απαρρίθμησε τις ενέργειες της Αστυνομίας για το χθεσινοβραδινό παιχνίδι, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως υψηλού κινδύνου, εξήγησε ότι η Δύναμη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα αντικείμενα που ρίφθηκαν στο γήπεδο να μην πέρασαν από τις εισόδους, αλλά από άλλους χώρους.

Υπέδειξε ως υπόπτους παράγοντες των δύο ομάδων ή πρόσωπα που έχουν σχέση με την λειτουργία του γηπέδου και υπενθύμισε ότι σε πρόσφατες υποθέσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό καταδείχθηκε η εμπλοκή «εκ των έσω» για αντικείμενα που εντοπίστηκαν σε ταβάνια.

Ερωτηθείς εάν τα γήπεδα είναι ασφαλείς χώροι για οικογένειες, απάντησε ότι «τα μέτρα της ΚΟΠ, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από εμάς και τα νομοθετικά μέτρα που προωθούνται προς τη Βουλή, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να πηγαίνει κάποιος στο γήπεδο και να μην φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα.»

Ανακοίνωσε επίσης ότι η υπόθεση ρίψης φωτοβολίδας δίπλα από κοριτσάκι το οποίο απεικονίζεται σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τρομαγμένο και με δάκρυα στα μάτια, διερευνάται ως χωριστή από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του στον Alpha Κύπρου ΕΔΩ: