Αρχική Τελευταία Νέα Υπέβαλε παραίτηση ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ Στάθης Παπαδάκης

Υπέβαλε παραίτηση ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ Στάθης Παπαδάκης

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Στάθης Παπαδάκης, εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από Πρόεδρος του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τη σύνθεση του Συμβουλίου και τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως ενημέρωσε πριν από 15 μέρες το Προεδρικό για την απόφαση του, ενώ προχθές, Δευτέρα, κατέθεσε και επίσημα την παραίτηση του και αναμένει απάντηση, “ώστε να μην μείνει ακέφαλο το Πανεπιστήμιο”
 
“Όπως αναφέρω και στην επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθώ σχετίζονται με τις αποφάσεις της Συγκλήτου, την επιλογή εξωτερικών συμβούλων και γενικά τη σημερινή σύνθεση του Συμβουλίου”, είπε ο κ. Παπαδάκης.
 
Τα καθήκοντα του Συμβουλίου, συνέχισε, είναι η οικονομική διαχείριση και παρακολούθηση του πανεπιστημίου και η εξεύρεση εξωτερικών πόρων από ευεργέτες κ.λπ., και με τη σύνθεση που έχει σήμερα δεν μπορεί να γίνει ούτε ο έλεγχος καλά, ούτε να βγούμε έξω στην κοινωνία για να βρούμε χορηγούς και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να παραμείνω.
 
“Το πρόβλημα για μένα είναι με τους εξωτερικούς συμβούλους περισσότερο όσο και με την ίδια τη Σύγκλητο”, είπε, υπενθυμίζοντας πως, από τα 20 μέλη του Συμβουλίου, τα 10 είναι Ακαδημαϊκοί και τα 10 ανεξάρτητα, με τα τρία να διορίζονται από τη Σύγκλητο και τα επτά από το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
 
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ