Αρχική Εκδηλώσεις Παρουσίαση της δράσης και ξενάγηση στην επανέκθεση των μουσειακών και αρχειακών συλλογών...

Παρουσίαση της δράσης και ξενάγηση στην επανέκθεση των μουσειακών και αρχειακών συλλογών του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου

Απο τίς 26 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 29 Μαίου το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών Λεμεσού είχε κλείσει τις πόρτες του για φυσική επίσκεψη του κοινού στο κτήριο λόγω των εργασιών συντήρησης του κτηρίου.

Με την συντήρηση, οι άνθρωποι εκεί προχώρησαν και με την αναδιαμόρφωση του τρόπου παρουσίασης των μουσειακών συλλογών και εκθεμάτων λόγω, αφνεός της μεταφόρας της καρναβαλικής συλλογής στο Μουσείο Λεμεσιανού Καρναβαλιού και αφετέρου, της μεταφοράς των αθλητικών συλλογών και εκθεμάτων στο ύπο ίδρυση Μούσειο Αθλητικής Ιστορίας ΓΣΟ.

Την περασμένη Τετάρτη (29/05) ωστόσο το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών Λεμεσού διοργάνωσε εκδήλωση επανέκθεσης των μουσειακών και αρχειακών συλλογών.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού και Προέδρου του Ιδρύματος, κ. Νίκου Νικολαίδη.

Στην εκδήλωση την οποία κάλυψε φωτογραφικά και ο γνωστός φωτογράφος της Λεμεσού, Ρωμός Κοτσώνης, παρουσιάστηκαν οι εκδόσεις των πρακτικών ετήσιου του Επιστημονικού Συμποσίου Προφορικής Ιστορίας του ιδρύματος με τίτλους.

  1. Η Λεμεσός του πολιτισμού – Πρόσωπα, γεγονότα, φαινόμενα και θεσμοί στην πολιτιστική της ιστορίας.
  2. Συλλέκτες, συλλογές και αρχεία στη Λεμεσό – Οι θηρευτές της μνήμης μιας πόλης
  3. Οι αθέατες πόλεις της Λεμεσού – Οι συνοικίες και οι ενορίες και οι γειτονιές της.