Αρχική Τελευταία Νέα Πάρτε ομπρέλα! Έρχονται βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι!

Πάρτε ομπρέλα! Έρχονται βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι!

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακά ασθενής ψηλή πίεση.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Σταδιακά από το μεσημέρι, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια, στα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ παροδικά τοπικά στα νότια παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα γενικά λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια και στα βόρεια παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, είναι πιθανόν να δώσουν σύντομη μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.