Αρχική Τελευταία Νέα Πενήντα εννέα ασθενείς με κορωνοΐό νοσηλεύονται σήμερα στο Γ.Ν.Αμμοχώστου, οι πλείστοι υπερήλικες

Πενήντα εννέα ασθενείς με κορωνοΐό νοσηλεύονται σήμερα στο Γ.Ν.Αμμοχώστου, οι πλείστοι υπερήλικες

Πενήντα εννέα ασθενείς με κορωνοΐό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς.
 
Από τους ασθενείς αυτούς, οι τρεις βρίσκονται στη Μονάδα αυξημένης φροντίδας, καθώς χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.
 
Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νοσηλευτήριο, η επιστημονική διευθύντρια Αμαλία Χατζηγιάννη, ανέφερε πως το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο ορίστηκε ως το σημείο αναφοράς για τους ασθενείς με COVID19, συνεχίζει να δουλεύει υπό αυτό το καθεστώς, αδιάκοπα από το πρώτο κύμα της πανδημίας, μέχρι σήμερα. Η κατάσταση, ωστόσο, είπε, σε αυτή τη δεύτερη φάση, είναι πιο δύσκολη και η κούραση έχει αρχίσει να καταβάλλει το προσωπικό, αρκετά από τα μέλη του οποίου δίνουν τη δική τους μάχη από τον περασμένο Μάρτιο. επισήμανε ότι τo προσωπικό του Νοσοκομείου έχει κουραστεί γιατί επί 8 μήνες εργάζονται ακατάπαυστα αλλά δεν παύουν να εργάζονται με υπερβάλλοντα ζήλο, όπως ανέφερε.
 
Αναφερόμενη στον μέσο όρο ηλικίας των ασθενών, τόνισε πως οι πλείστοι είναι υπερήλικες, με 21 από αυτούς να προέρχονται από κλειστές δομές και οίκου ευγηρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ