Αρχική Τελευταία Νέα Πέντε συλλήψεις σε εκστρατεία της ΑΔΕ Λεμεσού το τελευταίο τριήμερο

Πέντε συλλήψεις σε εκστρατεία της ΑΔΕ Λεμεσού το τελευταίο τριήμερο

Με στόχο την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος, των τροχαίων παραβάσεων, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού συνέχισε να διεξάγει συντονισμένες επιχειρήσεις και ελέγχους, από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Κατά τους αστυνομικούς ελέγχους προέκυψαν πέντε συλλήψεις προσώπων, υπηκόων τρίτων χωρών, που διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία, ενώ ένα από τα πρόσωπα αυτά εντοπίστηκε να εργάζεται παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, με την Αστυνομία να διερευνά και υπόθεση παράνομης εργοδότησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε περιοχές της πόλης, από διαφορετικά τμήματα της ΑΔΕ Λεμεσού, ελέγχθηκαν συνολικά 415 πρόσωπα, 353 οχήματα και αριθμός υποστατικών.

Σε επιχείρηση ελέγχων που διενεργήθηκε σε συνεργασία και με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έγιναν εφτά καταγγελίες για παραβάσεις αδήλωτης εργασίας, καθώς και μία καταγγελία για λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια.

Επίσης, ένα πρόσωπο συνελήφθη μετά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας αδασμολόγητων προϊόντων καπνού, σε έρευνα που έγινε στο όχημά του, ενώ σε άλλη μία περίπτωση, ποσότητα αδασμολόγητων προϊόντων καπνού, ανευρέθηκε έπειτα από έρευνα σε περίπτερο. Την περαιτέρω διερεύνηση των δύο υποθέσεων ανέλαβε το Τμήμα Τελωνείων.

Στο πλαίσιο ελέγχων για τη λειτουργία υποστατικών και την πρόκληση οχληρίας, έγιναν τρεις καταγγελίες ισάριθμων υποστατικών για λειτουργία χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Σε σχέση με τους τροχονομικούς ελέγχους που έγιναν το τριήμερο, 17 πρόσωπα εντοπίστηκαν να οδηγούν τα οχήματά τους ενώ τελούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης και καταγγέλθηκαν, ενώ προέκυψαν και εννέα υποθέσεις για σοβαρές παραβάσεις τροχαίας, που φέρονται να διέπραξαν εννέα οδηγοί οχημάτων. Οι εννέα υποθέσεις αναμένεται να καταχωρηθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση. Κατά τους ελέγχους έγιναν άλλες 50 εξώδικες καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας, ενώ κατακρατήθηκαν και τρία οχήματα.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως οι δράσεις της Αστυνομίας για αντιμετώπιση του εγκλήματος, της παραβατικότητας και των αδικημάτων τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ