Αρχική Διεθνή Ταξίδι στο «νεκρό» Τιτανικό: Πόσες χιλιάδες ευρώ θα ξόδευες για την πιο...

Ταξίδι στο «νεκρό» Τιτανικό: Πόσες χιλιάδες ευρώ θα ξόδευες για την πιο μακάβρια κρουαζιέρα; (pics)

«Πολύ λιγότεροι άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το ναυάγιο του Τιτανικού από όσους έχουν ταξιδέψει στο διάστημα ή έχουν σκαρφαλώσει στο Έβερεστ». Αυτή είναι η δήλωση – διαφήμιση της εταιρίας που ανέλαβε να διοργανώσει την πιο… απόκοσμη και πρωτότυπη κρουαζιέρα που διοργανώθηκε ποτέ.

Από τον Μάιο του επόμενου έτους, το Blue Marble Private θα πηγαίνει τους τουρίστες 4.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας του Ατλαντικού με ένα υποβρύχιο για να εξερευνήσουν το ναυάγιο του Τιτανικού!

Το συνολικό πακέτο θα διαρκεί 8 ημέρες και αν… ενδιαφέρεστε θα χρειαστείτε έναν «βαρύ» τραπεζικό λογαριασμό για να το αντέξετε οικονομικά. Η κράτηση για μία από τις 9 διαθέσιμες θέσεις σε κάθε κρουαζιέρα θα κοστίζει 98.000 ευρώ.

Το ταξίδι θα ξεκινά από την ακτή της Νέας Γης στον Καναδά.

Ένα ελικόπτερο ή υδροπλάνο θα μεταφέρει τους επιβάτες σε ένα σκάφος όπου εκεί θα διαμένουν τις πρώτες δύο ημέρες, προκειμένου να μάθουν για τη λειτουργία του πλοίου από επιστήμονες και το πλήρωμα της αποστολής.

Οι τυχοδιώκτες μπορούν στη συνέχεια να λάβουν μέρος σε μαθήματα προσανατολισμού, να βοηθήσουν το πλήρωμα να σχεδιάσει μία κατάδυση, να μάθουν τη λειτουργία του σόναρ και να χρησιμοποιήσουν το υποθαλάσσιο σύστημα πλοήγησης.

Την τρίτη ημέρα θα αρχίζει η πραγματική ψυχαγωγία. Τρεις κάθε φορά, οι επιβάτες θα επιβιβάζονται σε ένα υποβρύχιο κατασκευασμένο από τιτάνιο και ίνες άνθρακα.

Θα ταξιδέψουν στα βάθη του ωκεανού προτού «γλιστρήσουν» επάνω στο κατάστρωμα του βυθισμένου πλοίου και τη διάσημη μεγάλη σκάλα του.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση με παγόβουνο στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη. Περισσότεροι από 1.500 από τους 2.224 επιβάτες και πλήρωμα έχασαν τη ζωή τους. Στο πλοίο επέβαιναν μερικού από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Μετέφερε επίσης, εκατοντάδες μετανάστες από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και όλη την Ευρώπη που αναζητούσαν μια νέα ζωή στη Βόρεια Αμερική.

Πηγή: KoolNews