Αρχική Τελευταία Νέα Αποστέλλει τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία η Κύπρος (pics)

Αποστέλλει τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία η Κύπρος (pics)

O Επίτροπος του Πολίτη κ. Παναγιώτης Σεντώνας, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Ruslan Nimchynskyi, μετέβη σήμερα στο νέο Λιμάνι Λεμεσού, από όπου θα αποσταλεί στην Ουκρανία το νέο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Σεντώνας είπε ότι «είναι ουσιαστικά η τρίτη αποστολή προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό.

Κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει ιατρικό εξοπλισμό, όπως είναι, για παράδειγμα, αναπνευστήρες, απιδινωτές, αναλώσιμα πρώτων βοηθειών, στολές πυρόσβεσης που αποστέλλονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, όπως και φάρμακα που προσφέρονται από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Ουσιαστικά, αυτή η αποστολή αναχωρεί από την Κύπρο αύριο, θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως θα καταλήξει στο Κέντρο Ανθρωπιστικής Βοήθειας που δημιούργησε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στη Ρουμανία, για να καλύψει ανάγκες που δήλωσαν οι Αρχές της Ουκρανίας».

Τέλος, ο Επίτροπος του Πολίτη σημείωσε ότι «θέλω για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω όλους και όλες που συνέδραμαν σε αυτή τη προσπάθεια και είναι πολλοί. Είναι οι Δήμοι της Κύπρου, οι κοινότητες, οργανωμένα σύνολα, εταιρείες και άλλοι.

Ευχαριστώ, επίσης, και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, το Υπουργείο Εξωτερικών, την Πολιτική Άμυνα, την Αρχή Λιμένων, την Εθνική Φρουρά και την εταιρεία Αμαθούς Αιγαίας που όλους αυτούς τους μήνες προσφέρει τους χώρους της για να γίνεται η προετοιμασία του υλικού για την αποστολή».