Αρχική Τελευταία Νέα Πιθανή η Πορτοκαλί Προειδοποίηση: Στο επίκεντρο Λεμεσός και Λάρνακα

Πιθανή η Πορτοκαλί Προειδοποίηση: Στο επίκεντρο Λεμεσός και Λάρνακα

Πότε «κορυφώνεται» η ένταση των φαινομένων

 

Μέχρι τις 19:00 το απόγευμα θα βρίσκεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση που εξέδωσε χθες η Μετεωρολογική Υπηρεσία για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν την Κύπρο, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να εκδοθεί νέα προειδοποίηση, σε πορτοκαλί χρώμα, για το απόψε. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο σήμερα το πρωί ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Παναγιώτης Μούσκος.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, μέχρι την Τρίτη θα έχουμε κατά διαστήματα αρκετά έντονα καιρικά φαινόμενα. Σήμερα, ισχυρές καταιγίδες με έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι και μετά, ενώ απόψε η ίδια αέρια μάζα που μας επηρεάζει μετακινείται βορειότερα και θα έχουμε μεγαλύτερης έντασης φαινόμενα. Φαινόμενα τα οποία σύμφωνα με τον κ. Μούσκο θα δώσουν βροχές σε αρκετές περιοχές, αλλά κυρίως στις νότιες.

«Οι επικρατέστερες περιοχές για καταιγίδες σήμερα είναι το εσωτερικό και τα ορεινά αλλά απόψε θα έχουμε φαινόμενα σε περισσότερες περιοχές. Φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από τις έντονες καταιγίδες οι περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας, αλλά βροχές θα έχουμε γενικά σε πολλές περιοχές του νησιού», πρόσθεσε.

Παρόμοιες συνθήκες σύμφωνα με τον κ. Μούσκο θα έχουμε και για αύριο, ενώ βροχές αναμένονται και για την Τετάρτη, ίσως και για την Πέμπτη.

«Με τα δεδομένα που αξιολογήσαμε μέχρι χθες, μπορεί για απόψε να μιλάμε για Πορτοκαλί Προειδοποίηση», κατέληξε.

Δείτε LIVE ΕΙΚΟΝΑ με την πορεία της κακοκαιρίας εδώ