Αρχική Τελευταία Νέα Πλανητάριο Κύπρου: Αρχές του 2023 ολοκληρώνονται τα έργα στην Ταμασό

Πλανητάριο Κύπρου: Αρχές του 2023 ολοκληρώνονται τα έργα στην Ταμασό

Το Πλανητάριο Κύπρου στην Ταμασό, ένα από τα πιο μεγάλα και σύγχρονα της Ευρώπης, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην εκπαίδευση, την επιστημονική έρευνα και την απασχόληση, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στους νέους στην Κύπρο σε όλες τις βαθμίδες.

Ανακοίνωση του Αστεροσχολείου Λευκωσίας αναφέρει ότι το Πλανητάριο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του στις αρχές του 2023 και αναμένεται να ανοίξει της πύλες του προς το κοινό της Κύπρου, τους μαθητές και τους τουρίστες. Με συγκεκριμένα προγράμματα θα είναι προσιτό στις λιγότερο προνομιούχες κοινωνικές ομάδες του τόπου.

Αύριο στη διάσκεψη Τύπου στις 11 το πρωί στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες και οι δραστηριότητες του Πλανηταρίου Κύπρου, οι στόχοι και ο κοινωνικός του ρόλος στην ευρύτερη κοινωνία της Κύπρου.

Το Πλανητάριο διαθέτει 180 θέσεις και δέκα προβολείς τελευταίας τεχνολογίας, που εγγυώνται ένα πολυθεματικό υπερθέαμα. Το έργο θα στοιχίσει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη διάσκεψη Τύπου μπορούν να παραστούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των επιστημών στην Κύπρο, καθώς και φίλοι της Μητρόπολης Ταμασού.