Αρχική Τελευταία Νέα Στο πλευρό των νέων η Βουλή, ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου

Στο πλευρό των νέων η Βουλή, ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου

Στο πλευρό των νέων η Βουλή, ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου – «Η νέα γενιά άδικα κατηγορείται ότι απέχει από τα κοινά και το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι»

Στο πλευρό των νέων είναι και θα παραμείνει η Βουλή των Αντιπροσώπων, ανέφερε η Πρόεδρος του σώματος, Αννίτα Δημητρίου, στη διάρκεια της τελετής λήξης του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή των Αντιπρόσωπων» (Ιούνιος-Ιούλιος 2023), η οποία διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής, 28 Ιουλίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Βουλή, στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τασούλα Ιερωνυμίδου, διευθυντές και διευθύντριες των υπηρεσιών της Βουλής, υπηρεσιακοί, καθώς και οι φοιτητές και φοιτήτριες του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Πρόεδρος ανέφερε ότι η παρουσία των φοιτητών και φοιτητριών έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στον χώρο του κοινοβουλίου, καθώς ήταν μεγάλη χαρά για την ίδια, το σώμα και το προσωπικό της Βουλής γενικότερα που τους είχαν μαζί τους. “Μάλιστα, η στάση, η επιμέλεια και το ενδιαφέρον των φοιτητών κατά τη δίμηνη παρουσία τους στο κοινοβούλιο κατέδειξαν ότι η νέαγενιά άδικα κατηγορείται ότι απέχει από τα κοινά και το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι”, σημείωσε.

Περαιτέρω, η κ. Δημητρίου επισήμανε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των νέων, εκφράζοντας και την πεποίθησή της ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές και πρέσβειρες του κοινοβουλευτικού σώματος της Κύπρου. Τέλος, δήλωσε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας Βουλής και νέων θα παραμείνει ανοικτός με τη συμμετοχή τους και σε άλλες δράσεις του κοινοβουλίου.

Από την πλευρά των φοιτητών και των φοιτητριών εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Βουλής για την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει το πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης, το οποίο τους προσέφερε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, να έρθουν σε επαφή τόσο με τους βουλευτές και τις βουλεύτριες όσο και με λειτουργούς από υπηρεσίες της Βουλής, αλλά και με κρατικούς αξιωματούχους και επιτρόπους που στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσίασαν τον ρόλο της υπηρεσίας ή του γραφείου τους.

Επιπρόσθετα, δήλωσαν ότι οι εμπειρίες που απέκτησαν ήταν ανεκτίμητες και ότι γνώρισαν μια διαφορετική πτυχή του κοινοβουλίου και πώς αυτό λειτουργεί και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τέλος, ευχαρίστησαν για την προθυμία της Προέδρου, αλλά και του υπόλοιπου σώματος να ακούσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων που είχαν μαζί τους.

Στο τέλος της συνάντησης η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου παρέδωσε στους φοιτητές και στις φοιτήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα πιστοποιητικά παρακολούθησης, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΠροχωρεί με αγωγές και καταγγελίες στην Αστυνομία ο Βέργας: «Από τη μέρα που αποφυλακίστηκα…»
Επόμενο άρθροΓαλλία: Δυστύχημα σε υδάτινο πάρκο – Νεκρός ο πατέρας και σοβαρά τραυματισμένο το τρίχρονο παιδί του