Αρχική Τελευταία Νέα Πλήρωσαν για πολυτελή κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά €6,000… για να τους κάνει...

Πλήρωσαν για πολυτελή κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά €6,000… για να τους κάνει 2ωρη βόλτα στη Λεμεσό!

Υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά από καταγγελία δύο προσώπων, ότι παρά το γεγονός ότι πλήρωσαν για κρουαζιέρα δύο εβδομάδων στα ελληνικά νησιά, αυτό που στην πραγματικότητα προγραμμάτισαν ήταν δίωρη κρουαζιέρα στα ανοικτά της Κύπρου. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 27χρονου, ενώ καταζητείται και δεύτερο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, οι δύο παραπονούμενοι, ηλικίας 23 και 30 ετών, κατήγγειλαν χθες στην Αστυνομία ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν έρθει σε συμφωνία, με άγνωστό τους πρόσωπο, το οποίο τους παρουσιάστηκε ως ταξιδιωτικός πράκτορας, για τη διεξαγωγή κρουαζιέρας διάρκειας δύο εβδομάδων, με πολυτελές σκάφος, στα ελληνικά νησιά. Για το σκοπό αυτό οι δύο παραπονούμενοι συμφώνησαν όπως πληρώσουν χρηματικό ποσό, το οποίο ανερχόταν συνολικά στις €6,000.

Σύμφωνα με τις διευθετήσεις που έγιναν, χθες οι δύο παραπονούμενοι συναντήθηκαν με συνεργάτη του δήθεν ταξιδιωτικού πράκτορα, στον οποίο πλήρωσαν το χρηματικό ποσό, που συμφωνήθηκε και τους μετέφερε σε μαρίνα της Λεμεσού, από όπου θα ξεκινούσε η κρουαζιέρα τους. Αφού επιβιβάστηκαν στο σκάφος και συνομιλώντας με τον καπετάνιο, αντιλήφθηκαν ότι η κρουαζιέρα ήταν διάρκειας μόνο δύο ωρών, στην παραθαλάσσια περιοχή της Λεμεσού.

Ακολούθως ο καπετάνιος του σκάφους, μετέφερε τους δύο παραπονούμενους στην Αστυνομία, ενώ τους επέστρεψε και το χρηματικό ποσό των €650, που είχε λάβει από τον συνεργάτη του δήθεν ταξιδιωτικού πράκτορα, ως πληρωμή για την δίωρη κρουαζιέρα.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το πρόσωπο, που μετέφερε τους δύο παραπονούμενους στο σκάφος είναι 27χρονος, εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Στην κατοχή του εντοπίστηκε χρηματικό ποσό ύψους €3,300, που πιστεύεται ότι αποτελεί μέρος των χρημάτων που έδωσαν οι δύο παραπονούμενοι.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.