Αρχική Εκδηλώσεις Ποδηλάτες Άγιοι Βασίληδες διέσχισαν τη Λεμεσό! (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ποδηλάτες Άγιοι Βασίληδες διέσχισαν τη Λεμεσό! (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, διοργάνωσε τον Χριστουγεννιάτικο ποδηλατικό γύρο της Πόλης, με τους δεκάδες ντυμένοθς Άγιους Βασίληδες ή με άλλο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Δεν ήταν απλά ένα μαγικό και οπτικό θέαμα αλλά, ήταν και μουσικό καθώς την ποδηλατική βόλτα στη γιορτινά ντυμένη πόλη μας συνόδευαν μουσικές.

Οι συμμετέχνοντες ήρθαν με οποιοδήποτε τύπου ποδήλατο επιθυμούσαν. Η ε κκίνηση και τερματισμός έγινε από την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου στις 19:00 (οδός Ανεξαρτησίας). Τη διαδρομή συνόδευσε το μουσικό συρόμενο βαγόνι του ποδηλατικού ομίλου! Όλοι υποχρεωτικά είχαν φώτα ποδηλάτου μπροστά και πίσω γιατί η ασφάλεια ήταν ένα επίσης μήνυμα.

Η διαδρομή ήταν δέκα χιλιομέτρων και είχε διάρκεια μιάμιση ώρα. Σε αυτήν συμμετείχαν και παιδιά, δείχνοντας πως η βιώσιμη κινητικότητα μπορεί να γίνει κομμάτι της ζωής όλων.

Ευχή μας, από του χρόνου, η συνοδεία της ποδηλατικής αστυνομίας να είναι αχρείαστη και οι ποδηλατικές διαδρομές να γίνουν κομμάτι του σχεδιασμού της πόλης.

Το θέαμα χάρισε μαγεία στη Χριστουγεννιάτικη Λεμεσό, με τους περαστικούς να σταματάνε αυτοκίνητα στην άκρη για να χαμογελάσουν στα πορευόμενα ποδήλατα και τα τραγούδια τους.