Αρχική Τελευταία Νέα Ποινή φυλάκισης 22 μηνών στον 35χρονο που συγκρούστηκε με το όχημα της...

Ποινή φυλάκισης 22 μηνών στον 35χρονο που συγκρούστηκε με το όχημα της άτυχης 62χρονης Marta

Σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών καταδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού τον 35χρονο Ρώσο, ο οποίος στις 6 Δεκεμβρίου 2022 οδήγησε με το όχημα του στον θάνατο την 62χρονη Marta Tyorjanne Tofei, από την Ουγγαρία.
Το χρονικό του δυστυχήματος
Η άτυχη γυναίκα επέστρεφε σπίτι της μετά από εργασία σε εστιατόριο της Λεμεσού, όταν το όχημα του 35χρονου με συνεπιβάτιδα φίλη του, εμβόλισε το όχημα της 62χρονης μετατρέποντας το σε άμορφη μάζα σιδερικών.
Η άτυχη γυναίκα επιχείρησε να στρίψει δεξιά στην συμβολή φώτων τροχαίας στην Βασιλέως Γεωργίου στη Γερμασόγεια.  Από τη σύγκρουση η 62χρονη εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του οχήματος της. μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατάφεραν να την βγάλουν και ασθενοφόρο που κλήθηκε στην σκηνή την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά και 27χρονη συνοδηγός. Στον 35χρονο διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης με τελική ένδειξη 47μg% και συνελήφθη. Αφού παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου τέθηκε υπο κράτηση για περίοδο έξι ημερών.
Εξετάζουν ένταση οι δικηγόροι
Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον 35χρονο Ρώσο Αντώνης Αντωνίου και Μαρία Νεοφύτου εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν έφεση για την ποινή που επιβλήθηκε στον πελάτη τους, την οποία χαρακτηρίζουν ως υπερβολική.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η πράξη ενός άγνωστου οδηγού αποτέλεσε αιτιώδης συνάφεια για την πράξη του 35χρονου και εξηγούν ότι την ώρα τυο ατυχήματος, διακόσια περίπου μέτρα πίσω από το όχημα του Ρώσου κινούνταν όχημα τύπου SUV με ιλιγγιώδη ταχύτητα, γεγονός που τον ανάγκασε να πατήσει γκάζι.
Όπως ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου το γεγονός τεκμαίρεται από τις εικόνες κλειστού κυκλώματος που βρίσκεται εγκατεστημένο στην περιοχή, τις οποίες η Αστυνομία δεν ενήργησε για να κατασχέσει και να ερευνήσει για εντοπισμό του άγνωστου οδηγού.
Ο 35χρονος Ρώσος βρισκόταν στην Κύπρο για διακοπές, ενώ ταυτόχρονα κατάφερε να εξεύρει εργασία.