Αρχική Τελευταία Νέα Ποινή φυλάκισης σε πρώην κοινοτάρχη της επαρχίας Πάφου και άλλα δύο πρόσωπα

Ποινή φυλάκισης σε πρώην κοινοτάρχη της επαρχίας Πάφου και άλλα δύο πρόσωπα

Στη φυλακή κατέληξε κοινοτάρχης από το χωριό Κρήτου Τέρρα στην Πάφο μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, αφού όπως διαπιστώθηκε πήραν  με πλαστά έγγραφα στα χέρια τους περιουσία αποθανόντος του 1976, χωρίς καν να ενημερωθούν οι νόμιμοι κληρονόμοι.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ο κοινοτάρχης καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών  και κατηγορήθηκε επιπλέον για κατάχρηση εξουσίας. Την ίδια ώρα ιδιώτης που κατέληξε να διαχειρίζεται την περιουσία καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκιση, όπως επίσης και με μια γυναίκα που ασχολείται με δικολαβικές εργασίες καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση.

Το Δικαστήριο είχε ενώπιον του την υπόθεση από το 2011 μετά από καταγγελία που έκανε μητέρα από την Πάφο με τα τρία παιδιά της στα μέλη της Αστυνομίας.

Η παραπονούμενη κατήγγειλε συγκεριμένα ότι, τόσο η ιδία όσο και τα τρία της παιδιά είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι συγγενικού τους προσώπου, στην Αυστραλία, που απεβίωσε το 1976 και ότι τα τεμάχια γης του αποβιώσαντα θείου τους θα έπρεπε να περιέλθουν στην ιδιοκτησία τους.

Μάλιστα, με το που άρχισαν οι δικαιούχοι της περιουσίας να ερευνούν την υπόθεση και τις διαδικασίες κληρονομιάς συνάντησαν καταστάσεις που τους ‘άφησαν άφωνους, μόλις διαπίστωσαν ότι πρόσωπο από την ίδια κοινότητα είχε κινηθεί προς απόκτηση των τεμαχίων του θανόντος στην Αυστραλία.

Συνέχεια στο omegalive.com.cy