Αρχική Τελευταία Νέα Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού

Στη Λεμεσό, από τις 8.00 το πρωί, μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, θα είναι κλειστό τμήμα της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου – παραλιακός δρόμος Λεμεσού, από τη συμβολή με τις οδούς Σπύρου Αραούζου και Ανεξαρτησίας, μέχρι τη συμβολή με την λεωφόρο Γρίβα Διγενή, για την ασφαλή διεξαγωγή του «ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2023».

Η εκκίνηση του μαραθωνίου θα γίνει στην περιοχή Επίχωση, στη Λεμεσό, η ώρα 9.00 και οι αθλητές θα ακολουθήσουν τη διαδρομή 28ης Οκτωβρίου ανατολικά μέχρι τη συμβολή με την λεωφόρο Γρίβα Διγενή. Από τους δρομείς θα χρησιμοποιηθούν και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ οι αποκοπές των δρόμων γίνουν από αστυνομικούς και τροχονόμους του Δήμου Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι ακόλουθες τροχαίες διευθετήσεις:

Σάββατο 18/03/2023

Το Σάββατο 18.03.23 και ώρα 0900 θα γίνει ο Μαραθώνιος (Εταιρικός, Παιδικός) 5χλμ., όπου θα δοθεί η εκκίνηση από την Επίχωση η ώρα 0900 και οι αθλητές θα ακολουθήσουν τη διαδρομή 28ης Οκτωβρίου ανατολικά μέχρι τη συμβολή των φώτων τροχαίας των οδών 28ης Οκτωβρίου – Γρίβα Διγενή (CROWNE PLAZA HOTEL). Θα χρησιμοποιηθούν και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Οι αποκοπές θα γίνουν από αστυνομικούς και τροχονόμους του Δήμου Λεμεσού.

Από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, ο παραλιακός δρόμος από τη συμβολή των οδών Σπύρου Αραούζου – Ανεξαρτησίας μέχρι τη συμβολή των φώτων τροχαίας 28ης Οκτωβρίου – Γρίβα Διγενή (CROWNE PLAZA HOTWL) θα είναι κλειστός για την τροχαία.

Κυριακή 19/03/2023

Την Κυριακή 19.03.2023 και ώρα 07:30 θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με τη συμμετοχή πέραν των 10000 δρομέων.
Η εκκίνηση θα δοθεί στην περιοχή της Επίχωσης, με δυτική κατεύθυνση στον παραλιακό δρόμο προς τη Φραγκλίνου Ρούσβελτ, από τον κυκλικό κόμβο Νέου Λιμανιού διαμέσου του παράλληλου δρόμου του Νέου Λιμανιού προς τον κυκλικό κυκλικό κόμβο ‘‘Lady΄s Mile’’ τον κάθετο δρόμο μπροστά από το πολυκατάστημα ‘‘My Mall’’ φτάνοντας στον κυκλικό κόμβο της Φρ. Ρούσβελτ, συνεχίζει δυτικά προς το χωριό Ασώματος μέχρι τη συμβολή με την είσοδο του ‘‘Water park’’, όπου γίνεται επαναστροφή και ακολουθεί την ίδια διαδρομή διαμέσου του παραλιακού δρόμου μέχρι λίγο πριν τα φώτα τροχαίας της συμβολής της Λεωφόρου Αμαθούντος με την οδό Αγ. Σαράντα παρά το ξενοδοχείο ‘‘Elias Hotel’’, όπου γίνεται επαναστροφή με τερματισμό και πάλι την Επίχωση.

Από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 μετά το μεσημέρι, όλο το πιο πάνω παραλιακό μέτωπο θα είναι κλειστό για την τροχαία. Ο δρόμος θα δίνεται στην κυκλοφορία σταδιακά ανάλογα με την πορεία των αθλητών.

Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας, τις υποδείξεις της Αστυνομίας αλλά και τις παρακάμψεις της κυκλοφορίας.