Αρχική Τελευταία Νέα Πολίτες στη Λεμεσό κινούνται νομικά εναντίον του Δήμου

Πολίτες στη Λεμεσό κινούνται νομικά εναντίον του Δήμου

Στόχος, αναφέρεται στο καλογραμμένο κείμενο των οργανωμένων πολιτών, η αποτροπή δημιουργίας συνθηκών υπερανάπτυξης και πρόκλησης σημαντικά αρνητικών επιπτώσεων στην ποιότητα ζωής και την ανθρώπινη ευημερία της περιοχής, καθώς και το περιβάλλον και το τοπίο ολόκληρης της πόλης της Λεμεσού.

Ειδικότερα, αναφέρεται:

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Υπατίας αποτελείται από κατοίκους της οδού Υπατίας στον Δήμο Λεμεσού, οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα από την ανέγερση του έργου «Limassol NEO». Το έργο περιλαμβάνει 4 ψηλά κτήρια 40, 34, 34 και 29 ορόφων, με 4 καταστήματα, 3 καφεστιατόρια και 353 οικιστικά διαμερίσματα, καθώς και κτήριο με 2 υπόγεια, ισόγειο και 5 υπέργειους ορόφους, χωρητικότητας 1,405 θέσεων στάθμευσης.

Με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Υπατίας μελέτησε και αξιολόγησε τις επιπτώσεις που αναμένεται να επιφέρει το συγκεκριμένο έργο στην ποιότητας ζωής των περίοικων, τις παρακείμενες ανέσεις και χρήσεις, καθώς και το περιβάλλον και το τοπίο της περιοχής χωροθέτησης, η οποία αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για ολόκληρη την πόλη της Λεμεσού. Με βάση τα πορίσματα εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων:

Συνέχεια στην avant-garde.com.cy…