Αρχική Τελευταία Νέα Πολλαπλά τα οφέλη από ακτοπλοϊκή σύνδεση

Πολλαπλά τα οφέλη από ακτοπλοϊκή σύνδεση

Θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη σε πολλούς τομείς για τις οικονομίες των δύο χωρών από την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, αναφέρει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπό προϋποθέσεις η σύνδεση θα επενεργήσει θετικά και στη συγκράτηση του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος χαιρετίζει τις δηλώσεις της Υφυπουργού Ναυτιλίας Νατάσας Πηλείδου, με τις οποίες ανάφερε ότι προχωρεί η διαδικασία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Ειδικά, εκφράζεται η ικανοποίηση του Συνδέσμου «για το γεγονός ότι η πρόταση της Κύπρου βρίσκεται στα χέρια της ΕΕ για έγκριση του ποσού των 5 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα επιδοτηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση».

Ακόμα, ο Σύνδεσμος θεωρεί λογικό το κόστος των 130 ευρώ που υπολογίζονται τα ναύλα για τους ταξιδιώτες.

Ο Σύνδεσμος καλεί την κυβέρνηση, όπως «μόλις ληφθεί η σχετική απόφαση της ΕΕ, προχωρήσει τάχιστα με τη διαδικασία προσφορών για εξεύρεση ναυτιλιακής εταιρείας που θα διενεργεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση».

Πιστεύει ότι «από την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη σε πολλούς τομείς για τις οικονομίες των δύο χωρών».

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος εκτιμά ότι «υπό προϋποθέσεις, η ακτοπλοϊκή γραμμή θα επενεργήσει θετικά και στη συγκράτηση του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες».