Αρχική Τελευταία Νέα Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία «ΕΥΑ» – Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία «ΕΥΑ» – Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

Το εξασθενημένο βαρομετρικό χαμηλό “ΕΥΑ” που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κύπρου, υποχωρεί κινούμενο ανατολικά.

Σήμερα περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με τοπική συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και σύντομη καταιγίδα, το πρωί κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, αλλά αργότερα και στα ορεινά ή και σε νότιες περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στο ανατολικό μισό του νησιού μέτριοι και το πρωί τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ αλλά στα ανατολικά μέτριοι και αργότερα παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Πέμπτη, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές, ενώ στα βορειοανατολικά δεν αποκλείεται και καταιγίδα. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος.