Αρχική Τελευταία Νέα Από που θα ξεκινήσει η Τσικνοπέμπτη, τι θα συμβεί στην Σαριπόλου και...

Από που θα ξεκινήσει η Τσικνοπέμπτη, τι θα συμβεί στην Σαριπόλου και πότε θα εμφανιστεί ο Βασιλιάς του Λεμεσιανού Καρναβαλιού

Δεν μας χωρίζουν παρά μόνο λίγες ώρες για το καρναβάλι!

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών το Λεμεσιανό Καρναβάλι επιστρέφει με την κανονική του μορφή ενώ αύριο η Τσικνοπέμπτη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πρόγραμμα!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Λεμεσού, η Τσικνοπέμπτη ξεκινά στις 11:00 πμ με καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).

Στις 1.30μ.μ., η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο.

Παράλληλα στην Σαριπόλου όλα τα στέκια και επιχειρήσεις θα ετοιμάζουν μεγάλο γλέντι με πλούσιο φαγητό και μουσική.

Το απόγευμα, στις 5.30μ.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων  (Λεμεσού) διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2023». Συμμετέχουν η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Η είσοδος του Βασιλιά

6.00μ.μ. Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι.

Μαζί μας η ιστορική ομάδα σημαιοφόρων της πόλης Καστιλλιόν Φιορτεντίνο σε ένα φαντασμαγορικό σόου με τεράστιες σημαίες, εντυπωσιακά κοστούμια και ζωντανή μουσική,  η ομάδα Κρουστών Batukinio και το συγκρότημα Brazilian Band με 8 μουσικούς και 12 κρουστούς!

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού σε πομπή, θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).

7.00μ.μ. Ο Βασιλιάς της φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού εισέρχεται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία του. Ακολουθεί η τελετή στέψης και ξεκινά η παρέλαση από την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου,  Καραϊσκάκη (Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό!