Αρχική Τελευταία Νέα Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και των...

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και των άλλων αξιωματούχων

Επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος και το “ευ ζην” του, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αποτεινόμενος προς τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης.

Η εξουσία πού έχετε είναι προσωρινή, εκπορεύεται από το λαό και στόχο έχει την εξυπηρέτηση και στήριξη των πολιτών, ήταν επίσης η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε προς τους νέους υπουργούς ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για κανένα.

Κάλεσε όλους επίσης να υπηρετήσουν με ήθος και διαφάνεια στην  προσπάθεια υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος. Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Κυπρίων , τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και κάλεσε τα μέλη του υπουργικού να σπάσουν κατεστημένα και αντιλήψεις.

Η τελετή άρχισε στις δέκα  και μετά την ολοκλήρωσή της ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και τα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος, μετέβησαν  στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου, για την κατάθεση στεφάνου.

Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στις έντεκα και 30, θα γίνει η παράδοση – παραλαβή του χαρτοφυλακίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τις τρεις και 30 το απόγευμα, θα λάβουν χώρα οι τελετές παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων και υφυπουργείων.