Αρχική Τελευταία Νέα «Πράσινο» Βουλής για μειωμένο ΦΠΑ 5% για τα πρώτα 130 τ.μ. πρώτης...

«Πράσινο» Βουλής για μειωμένο ΦΠΑ 5% για τα πρώτα 130 τ.μ. πρώτης κατοικίας

Σχεδόν ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε νόμο που επιτρέπει επιβολή μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. 5% για τα πρώτα 130 τ.μ. πρώτης κατοικίας, τόσο για μονοκατοικίες όσο και για διαμερίσματα. Υπέρ ψήφισαν 42 βουλευτές, ενώ υπήρξε και μια αποχή από τη βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Συγκεκριμένα ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. 5% θα αφορά τα πρώτα 130 τ.μ. πρώτης κατοικίας, τόσο για μονοκατοικίες όσο και για διαμερίσματα, μέχρι την αξία των €350.000, νοουμένου ότι η συνολική αξία της συναλλαγής δεν υπερβαίνει τα €475.000 και το συνολικό δομήσιμο εμβαδόν δεν υπερβαίνει τα 190 τ.μ.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης περίληψη πρόνοιας, ώστε στις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ (5%) να εφαρμόζεται για τα πρώτα 190 τ.μ. δομήσιμου εμβαδού κατοικίας.

Προβλέπεται επίσης μεταβατική περίοδος, ώστε οι προτεινόμενες ρυθμίσεις να μην εφαρμόζονται, στις περιπτώσεις που έχει εξασφαλιστεί πολεοδομική άδεια ή έχει υποβληθεί αίτηση για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη της ισχύος του προτεινόμενου νόμου.

Προηγούμενο άρθροΟ Αλεξέι Σπιλέφσκι αναδείχθηκε «Προπονητής της Χρονιάς» στην ψηφοφορία του Συνδέσμου Προπονητών
Επόμενο άρθροΛεμεσός: Χτύπησε βρέφος που έπαιζε στη βεράντα – Τραυματίας αστυνομικός μετά από επιχείρηση της Ομάδας Ζ στα Πολεμίδια