Αρχική Τελευταία Νέα Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ηχηρό μήνυμα προς όλους για την επόμενη μέρα των προεδρικών

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ηχηρό μήνυμα προς όλους για την επόμενη μέρα των προεδρικών

Ηχηρό μήνυμα προς όλους για την επόμενη μέρα των προεδρικών εκλογών στέλνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, εστιάζοντας στα δύσκολα που έρχονται τη νέα χρονιά σε παγκόσμια κλίμακα που δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη τη χώρα μας.

Σε συνέντευξη του στον “Φιλελεύθερο”, ανέφερε ότι υπάρχουν παγκόσμιες κρίσεις που απαιτούν συλλογικότητα και ικανότητα διαχείρισης κρίσεων, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να εκφράζει τις απόψεις του για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, σημειώνοντας πως δεν θα πάψει να ενδιαφέρεται για το σπίτι που τον στέγασε πολιτικά και για το οποίο ανάλωσε τη μισή του ζωή.

Εκάνε παράλληλα λόγο για δικαίωση του λόγω της επιλογής τριών συνεργατών του  ως των κύριων υποψήφων στις Προεδρικές.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδέχεται ότι ήταν λάθος το ταξίδι με το αεροπλάνο του Σαουδάραβα αλλά αντιτάσσει ότι στους τόσους ελέγχους που έγιναν δεν έχει βρεθεί τίποτε μεμπτό.

Εκανε λόγο για προσπάθεια να πληγεί το ήθος και η εντιμότητά του προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος παρουσίας του στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος  στον ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στην περιοχή είπε ότι άσκησε πολυεπίπεδη και αξιόπιστη εξωτερική πολιτική, με διμερείς, τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες και τη δημιουργία του “Eastern Mediterranean Gas Forum.”