Αρχική Τελευταία Νέα Προειδοποιούν με μέτρα οι νοσηλευτές αν ο ΟΚΥπΥ δεν προχωρήσει σε προσλήψεις

Προειδοποιούν με μέτρα οι νοσηλευτές αν ο ΟΚΥπΥ δεν προχωρήσει σε προσλήψεις

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΟΚΥπΥ Μάριο Παναγίδη απέστειλε σήμερα η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) ζητώντας όπως κατ’ επειγόντως προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη όλων των νοσηλευτών, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των συντεχνιών και του οργανισμού, τον περασμένο Ιούνιο. Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποιεί, η συντεχνία δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη λήψη μέτρων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ, στην επιστολή της αναφέρει ότι η διάχυση της πανδημίας, η αύξηση των κρουσμάτων Covid -19 στην κοινότητα και τους νοσηλευτές και η λειτουργία νέων θαλάμων και υπηρεσιών στα νοσοκομεία επιβάλλουν την άμεση επάνδρωση των νοσοκομείων με νοσηλευτές».

«Σας καλούμε όπως παρέμβετε άμεσα και δώσετε λύση στο ζήτημα, το οποίο ταλαιπωρεί όχι μόνο τον νοσηλευτικό κλάδο, τους επαγγελματίες υγείας, αλλά επηρεάζει και την υγεία και φροντίδα υγείας των ασθενών, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.
 
Παράλληλα, αναφέρει στην επιστολή πως τους τελευταίους μήνες, πριν ακόμη ξεσπάσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η συντεχνία απεύθυνε έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις, κυρίως στον ΟΚΥπΥ, για άμεση στελέχωση των νοσηλευτηρίων, προβλέποντας ότι όχι μόνο θα αυξηθούν οι ανάγκες με την αύξηση των κρουσμάτων και τις εισαγωγές ασθενών αλλά και με τα κρούσματα Covid 19 ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό.
 
«Ωστόσο», καταλήγει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., «παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις και παρά τα συνεχή μας διαβήματα, τίποτε δεν έγινε μέχρι στιγμής με κίνδυνο το σύστημα υγείας να οδηγείται σε κατάρρευση καθώς δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο με νοσηλευτές».

Πηγή ΚΥΠΕ