Αρχική Τελευταία Νέα Η πρόγνωση του καιρού για τις πρώτες μέρες του χρόνου – Αίθριος...

Η πρόγνωση του καιρού για τις πρώτες μέρες του χρόνου – Αίθριος καιρός με φόντο κρύο

Αίθριος με νεφώσεις ο καιρός για σήμερα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η πρόγνωση του καιρού: 

Ψηλή πίεση και βορειοανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα ανατολικά, στα νότια και στα βόρεια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά θα είναι λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα ανατολικά, στα νότια και στα βόρεια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Πέμπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.